Projekt tvrtke BR Design

Vila B2 u Poreču

Zavirite u ovu divnu kuću s bazenom uređenim u duhu starinskih istarskih bunara

Predivnu vilu naziva B2 potpisuje dizajner Boris Ružić, koji je korištenjem industrijskog poliranog betona unutar bazena i na samoj plaži približio ovo zdanje duhu starinskih istarskih bunara. Bazen je zamišljen kao hram gdje svaki gost može osjetiti mir i spokoj koji mu pružaju misteriozni zvukovi koji proizlaze iz kanala u koji se slijeva voda iz bazena. U toj harmoniji prisutan je i slap koji daje osjećaj prirodnosti, što i jest nit vodilja koncepta bazena – objašnjava dizajner Boris Ružić iz tvrtke BR Design čime se vodio kada je osmišljavao bazen u ovoj divnoj vili naziva B2, smještenoj u Poreču.




Dodaje kako je najponosniji na to što su prilikom izrade bazena uspjeli svojim minimalističkim skulpturalnim dojmom izaći iz standardnog poimanja bazena i od njega učiniti gotovo artistički dio unutar kompleksa.






– Prirodnost smo naglasili korištenjem industrijskog poliranog betona unutar bazena i na plaži te smo ga u toj surovosti približili duhu prošlih vremena starih istarskih šterni, bunara – priča i otkriva kako bi voljeli da je bazen veći, no kada je građen morale su se poštivati zakonske odredbe do 24 kvadrata za koje se nije trebala dozvola.



Foto: Rajan Milošević/LEVEL 52

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:59