Kuća za opuštanje

Vila koja oduševljava interijerom i eksterijerom

Blizu Pule, na parceli od 1200 četvornih metara, smjestila se Villa Holiday

Samo nekoliko kilometara od vreve, buke i grada Pule, na pitomoj obali ispod hlada bogatog mediteranskog zelenila, smjestilo se ljupko naselje Pješčana Uvala. Izvorno nastala kao mirna rezidencijalna oaza za stanovnike Pule, danas je Pješčana Uvala gotovo u potpunosti orijentirana na turizam.

Tristo metara od mora

Smještena je na kraju dugog Verudskog kanala koji je od pamtivijeka dobro zaštićen od svih vjetrova, te se blago stepenasto spušta prema jugozapadu i cijeli je dan okupana toplim suncem. Ovaj tjedan vodimo vas baš u ovo pitoreskno mjesto, i to u jednu lijepu vilu koja oduševljava interijerom i eksterijerom. – Kuća se prostire na parceli od 1200 četvornih metara i udaljena je samo 300 metara od mora. Koncipirana je tako da ima tri zasebne cjeline u kojima se nalaze stomatološka ordinacija, tri apartmana i dio u kojemu živimo mi. Svaka cjelina ima zaseban ulaz, a svaki stan u kući svoj balkon s pogledom na more ili terasu okruženu zelenilom. Kuća ima i veliku terasu od čak 35 četvornih metara koja je produženi dio dnevnog boravka tijekom sunčanih dana – pričaju vlasnici Ville Holiday, Tomica i Korina Marković, i dodaju kako je najveća posebnost kuće to što je stalno izložena kreativnim promjenama. Neprestano rade na kreiranju nekog novog kutka i detalja ili jednostavno preuređuju staro.

– Svugdje u interijeru, barem što se namještaja tiče, dominiraju bijele nijanse koje su upotpunjene dekorativnim detaljima jarkih boja koje uz tu bjelinu čine kontrast. Namještaj je u cijeloj kući rađen po mjeri i također je pretežno bijeli, a detalji su uglavnom kupljeni diljem Hrvatske i Italije – otkrivaju vlasnici koji su najponosniji na to kako su uredili i opremili eksterijer. – To je “pravi mali raj, mjesto kao stvoreno za ispunjavanje najskrivenijih hedonističkih želja – smiju se Tomica i Korina te dodaju kako su od materijala u eksterijeru koristili tradicionalne kamen, drvo i ciglu. Pažnju privlači i vrt koji su vlasnici osmislili sami i koji podsjeća na mali park za odmor i maksimalno opuštanje na čistom zraku.

Relaksirajući slap

– Dodatnu čar vrtu daje natkrivena grill kućica koja služi za druženje i fine večere na otvorenom, a opet zaklonjene od jakog sunca ili kiše. Sadašnji izgled vrta nastajao je postupno, biljke su se nadovezivale jedna na drugu i uskoro smo imali pravu zelenu raskoš. Nakon maslina posadili smo ružmarin, pa zatim lovor, bugenvilije, četinjače, sukulente, buksuse, lovor, a potom i višnje, palme, tuje i čemprese, jednogodišnje cvjetnice koje čarobno mijenjaju izgled u sva godišnja doba – nabrajaju vlasnici koji su mjesto za uživanje osmislili i unutar kuće. U tu svrhu napravljen je grijani bazen koji se bez problema može koristiti do kasne jeseni. Bazen ima slap koji žubori i djeluje jako opuštajuće jer je dobro ograđen, što njegovim korisnicima pruža potrebnu intimnost. Više o Villi Holiday možete saznati na njihovoj Facebook stranici.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 11:37