mjesto za odmor i zabavu

Vila nedaleko od Imotskog nudi nešto dosad neviđeno u Hrvatskoj: privatni aquapark! Zabava zagarantirana!

 Vojko Basic/Cropix
Vlasnik, Ante Žužul, ispričao nam je kako je došao na ideju izgradnje i uređenja baš ovakve kuće

U mirnoj i idiličnoj unutrašnjosti srednje Dalmacije, u selu Grubinama nedaleko od Imotskog, nalazi se možda najzabavnija kuća u Hrvatskoj. Naime, ova kuća od 480 četvornih metara ima vlastiti aquapark! Vlasnik Ante Žužul ispričao nam je kako je došao na tu ideju te kako su tekli gradnja i uređenje kuće.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

- Kuća s aquaparkom predstavlja jedinstvenu atrakciju koja bi trebala postati simbol zabave, opuštanja i luksuza. Ova neobična kuća omogućuje svojim gostima iskustvo vodenih zabava unutar vlastitih zidina. Ideja za izgradnju potekla je iz strasti prema obitelji i želje za stvaranjem nečega posebnog. Prepoznali smo potrebu za prostorom gdje bi obitelj i prijatelji mogli kvalitetno provoditi vrijeme zajedno. Aquapark unutar kuće nudi širok spektar atrakcija, uključujući vodene tobogane za odrasle i malu djecu, prskajuće spirale i vlastitu pješčanu plažu. Osim toga, kuća je opremljena svim udobnostima i luksuzima potrebnima za nezaboravan odmor - govori Ante Žužul i dodaje da ova kuća nije samo mjesto za obiteljsku zabavu nego je predviđena da bude popularno odredište za različite događaje i proslave.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

U skorijoj budućnosti, otkriva vlasnik, planiraju se i organizacije privatnih zabava, rođendana i korporativnih događaja na jednome mjestu.

- Ideja je krenula iz snova, a sada je postala stvarnost koja donosi radost i sreću mnogima. Želimo da posluži kao inspiracija za sve koji razmišljaju o stvaranju nečeg posebnog i jedinstvenog te da pruži primjer svijetu kako se strast, maštovitost i predanost mogu spojiti kako bi se stvorilo nešto izvanredno - ponosno govori vlasnik.

Kuća se inače sastoji od dva povezana objekta. Glavna kuća se sastoji od dvoetažnog dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice te pet soba od kojih svaka ima svoju kupaonicu. Ispred kuće se pruža preljevni bazen s pogledom na imotska jezera. Ispod bazena je teretana sa saunom. Pomoćni objekt ima ljetnu natkrivenu kuhinju, vešeraj i dvije sobe s pripadajućim kupaonicama. Od dodatnih sadržaja tu su teniski teren, dva dječja igrališta i glavna atrakcija, privatni aquapark.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Arhitekturu potpisuje Luka Gumić. Dizajn interijera napravili su vlasnici po vlastitim željama i idejama.

- Kuća je novogradnja, a zemljište na kojem se nalazi je naslijeđeno. Parcela se nalazi na lokaciji koja je mirna i ima prekrasan pogled na Crveno i Plavo jezero. Sa susjedima smo dodatno izmijenili i okrupnili parcele, tako da svi imamo okrupnjene parcele oko kuća za odmor koje omogućuju da svaka ima mir - ističe vlasnik Ante Žužul i nastavlja kako je proces uređenja bio izazovan, a cijeli je projekt trajao dulje od dvije godine.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

- Što se tiče arhitekture, tu nije bilo problema, sve smo prepustili arhitektu da s obzirom na lokaciju i poziciju parcele napravi optimalno po svom ukusu. Dizajn interijera bio je izazov za nas, budući da nismo imali iskustva u toj domeni, od izbora boja i materijala te želje da se sve sjedini u lijepu cjelinu. Najprije smo napravili prvi objekt, koji je radila firma Okomica. Zatim smo dodali dodatne sadržaje kako bi kuća poprimila obilježje jedinstvene turističke atrakcije, kako za obitelji, tako i kao mjesto za odmor mladih gostiju koji će u objektu imati sve sadržaje luksuznog hotela u miru i s nevjerojatnim pogledom. Popratni objekt i okoliš radila je firma Gale gradnja. Želimo ponuditi proizvod koji ističe destinaciju i privlači spektar posjetitelja koji traže nešto izvan uobičajenih turističkih iskustava - objašnjava vlasnik.

U interijeru prevladavaju tamne boje namještaja pomiješane sa zlatnim tonovima. Od materijala su kombinirani mramor, staklo, drvo i baršun.

- Vodili smo se po trenutnim trendovima na tržištu, kombinacijama minimalizma i kiča - smije se vlasnik i otkriva kako je namještaj naručen iz Kalea namještaja u Bosni i Hercegovini. Stubište i stol od hrastovine izradio je domaći stolarski obrt Vrž. Keramički stol u blagovaonici Modra stijena. Keramika je nabavljena u Visual artu iz Imotskog. Kuhinju je izradio domaći obrtnik Luka Kasalo.

image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

Što je bilo najizazovnije, pitamo vlasnika.

image

Z

Vojko Basic/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix

- Izgradnja aquaparka bila je najizazovnija, ali i izuzetno ispunjavajuća avantura. Zahtijevala je pažljivo planiranje i suradnju s različitim stručnjacima. Nakon početne ideje definirali smo ciljeve koje želimo postići ovom investicijom, utvrdili proračun, angažirali stručnjake i izvođače radova. Od dobavljača smo naručili model koji nam je odgovarao, a ostalo smo odradili sami s našim izvođačima. Gale gradnja pobrinula se za betonski dio, a Ivanac line pool je spojio sve instalacije za vodeni dio. Metalnu konstrukciju spojili smo žena i ja uz pomoć obiteljskog prijatelja Ante Đuzela Landeke. Projekt je bio izazovan svim sudionicima jer je svima bio novo iskustvo na kakvom nisu dosad radili. Najizazovniji trenutak bio je puštanje u pogon. Nismo bili sigurni hoće li sve funkcionirati. Testnu vožnju izveli susami radnici koji su izvodili radove. Sve mlaznice su radile bez greške, a tako je prošlo i prvo spuštanje. Pa, što se tiče faze izgradnje, projekt možemo proglasiti uspješnim. Najizazovnije je zapravo bilo surađivati s izvođačima da bi se ispoštovali rokovi. Projekt zahtijeva izmjenu različitih grupa izvođača jer radovi ovise jedni o drugima, a zbog povećanog obujma posla na području Dalmacije u sektoru građevinarstva sve je dovelo do debelog kašnjenja - kaže Ante Žužul.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:08