Villa Arentz u Voloskom

Vila iz koje se rukom može dodirnuti val
Profil
Naziv kuće:
Villa Arentz
Lokacija:
Volosko, Opatija
Površina:
250 m2 (dva apartmana), 150 m2 wellness i vinski podrum, 500 m2 okućnica
Arhitekt/dizajner:
Arhitektonski ured Randić-Turato; projekt: Grujo Golijanin; dizajner interijera: Alex Pilepić
Kontakt:
www.A1nekretnine.hr, Studio za uređenje interijera Babaloo design

Luksuzna, elitna, prozračna, komforna… sve su to zasluženi epiteti kojima se opisuje Villa Arentz u Voloskom namijenjena najmu, a to potvrđuju i gosti koji stižu iz cijelog svijeta

• Kratki info: Luksuzni dvoetažni apartman površine 120 kvadrata orijentiran je prema moru i raspolaže s prostranim dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom te tri spavaće sobe sa zasebnim kupaonicama i zimskim vrtom sa staklenim stijenama koje se po potrebi i želji mogu otvoriti. Objekt ima vinski podrum i wellness, a u prizemlju je terasa s vanjskim bazenom, jacuzzijem i sunčalištem te vanjskom blagovaonicom.

• Raspored prostorija: Ulazi se direktno u dnevni boravak koji je spojen s kuhinjom i blagovaonicom te izlazom na terasu. Spavaće sobe su zasebne, a pokraj svake je kupaonica.

• Pet riječi koje najbolje opisuju kuću: Luksuz, premium klasa, dizajnerski, kvalitetno, komforno.

• Što je projekt obuhvaćao? U arhitektonskom smislu zgrade bio je veliki izazov uklopiti modernu arhitekturu u okoliš i zgrade klasične arhitekture i posebne namjene (elitne vile, prvi red do mora, zaštićena zona), dok se u opremanju interijera posebna pažnja posvetila kvaliteti, luksuzu i komforu.

• Koji materijali su korišteni za gradnju kuće? Za fasadu samofiltrirajuća keramika, dok je krov ravan i ima funkciju terase i sunčališta. Također, korišteni su visokokvalitetni izolacijski materijali te je uvedeno podno, zidno i stropno grijanje.

• Koliko dugo je sve trajalo? Pet godina.

• Najdramatičnija faza bila je… Isposlovati lokacijsku dozvolu i ne iznevjeriti visoka očekivanja i zahtjeve stručne komisije i skeptične javnosti.

• Osnovna ideja kuće? Gradnja elitne vile za komercijalne svrhe iznajmljivanja.

• Što je bilo najvažnije? Babaloo tim na čelu s dizajnerom Alexom Pilepićem najviše si je truda dao u izboru pravih elemenata luksuza, kvalitete i dobrog dizajna, da bi se dobio funkcionalan i moderan prostor uklopiv u klasično okruženje lokacije na kojoj se objekt nalazi. Cilj nije bio stvoriti prostor koji će robovati formom, luksuzom ili dizajnom na opterećenje svih korisnika, nego upotrijebiti prave materijale na pravom mjestu i u pravoj količini, kako bi gostima, koji dolaze iz svih dijelova svijeta, pružio luksuz i komfor.

• Koje boje i materijali prevladavaju u interijeru? Od materijala odabrani su drvo, prirodni furnir orah i kamene obloge, a boje su zemljanih i prirodnih kolorita. Dinamika prostora uspostavila se tapetama na pojedinim zidovima.

• Što je na podu, a što na zidu u pojedinim prostorijama? Podne obloge u dnevnom boravku, kuhinji, blagovaonici i spavaćim sobama su parketi od američkog oraha, dok se u sanitarnim čvorovima koristila keramika. Na pojedinim zidovima su kamene obloge i tapete.

• Kako je organizirana rasvjeta? U cijelom objektu postavljena je indirektna i ambijentalna rasvjeta da bi se stvorila ugodna atmosfera u svakom trenutku. Jačina rasvjete je modularna te se adaptira prema željama. S obzirom na to da je riječ o “pametnoj kući”, rasvjetom se može upravljati i daljinski, putem i-Pada ili laptopa. No, koristile su se i dizajnerske, samostojeće lampe iz asortimana Studija Babaloo.

• Kako je riješeno grijanje? Grijanje je podno, zidno i stropno, kao i rasvjeta, modularno i upravljivo na daljinu kako bi se, primjerice, dan prije dolaska putem daljinskog upravljanja moglo podignuti rolete, otvoriti prozor i prozračiti prostorije te, isto tako, sve zatvoriti i ugrijati prostor.

• Dnevni boravak je osmišljen i organiziran… Upravo kao prostor dnevnog boravka: ugodan, udoban i prostran, s pogledom na more. Opremljen je dizajnerskim namještajem iz ponude Studija Babaloo design: tu su dvije veće sjedeće garniture, klub stolić, vrhunska audio i vizualna oprema, nadopunjena odabranim umjetninama.

• Blagovaonica je osmišljena i organizirana… Kao prostor s većim blagovaonskim stolom koji ima najmanje šest sjedećih mjesta, orijentiran na terasu tako da se u ljetnim danima spajaju i na taj način čine jedan volumen.

• Kuhinja je osmišljena i organizirana… Nalazi se u sklopu blagovaonice, kao i kuhinjski pult, odnosno šank, koji se uglavnom koristi u slučaju manjih obroka i u komunikaciji je s prostorom blagovaonice. Kuhinja je renomiranog talijanskog brenda. Odlikuju je kvaliteta, funkcionalnost i estetske karakteristike. Izrađena je u visokom sjaju i upotpunjena vrhunskim kućanskim aparatima i dodatnom opremom.

• Spavaće sobe su osmišljene i organizirane… Kao prostor privatnosti i odmora ugodnih boja zidova, dekorativnih tapeta, udobnih i atraktivnih kreveta koje je dizajnirao Studio Babaloo design. Master soba je najveća spavaća soba s pogledom na more, a sadrži i četiri kvadrata veliku walk-in garderobu. Ostale sobe su orijentirane na sjever, uređene u sličnom stilu kao i master soba, samo su manjih dimenzija.

• Kupaonice su osmišljene i organizirane… Pored svake spavaće sobe nalazi se po jedna kupaonica. Uređene su u skladu s ostatkom interijera objekta, evocirajući ugođaj mora, opuštenosti, čistoće i naravno, sa svim potrebnim funkcijama jedne kupaonice.

• Terasa je osmišljena i organizirana… Obuhvaća 250 kvadrata, a popločena je drvenim oblogama. Ima vanjsku blagovaonicu, jacuzzi i sunčalište s privatnim izlazom na obalnu šetnicu Lungomare i plažu udaljenu svega par koraka. Hortikultura i bilje su autothtoni (bambus, palma, agave i dr.), dok se posebna briga vodila o usklađenosti boja i oblika, upotrebi prirodnih materijala (kamen, drvo, staklo) poštivajući i sam prirodni slijed sadnje stabala i biljaka, posebice u pogledu na objekt i okoliš s morske strane.

• Postoje li neke ekstra prostorije? Objekt ima vinski podrum i wellness. U nastojanju da se gostima pruži premium usluga, postoji i mogućnost organizacije cateringa, iznajmljivanja vrhunskih šefova kuhinje iz najelitnijih restorana, mogućnost unajmljivanja luksuzne jahte ili glisera s posadom…

• Što bi vlasnici promijenili? Veći okoliš svakako ne bi bio na odmet.

• Najdraži dio kuće i zašto? Sunčalište s jacuzzijem udaljen samo dva metra od mora i terase s pogledom na Kvarner.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:57