Villa Lena

Savršen odmor s pogledom na prekrasna toskanska brda

Villa Lena je idealno mjesto za odmor gdje gosti mogu pronaći najnoviju suvremenu kulturu usred divlje prirode, gdje se hrana uzgaja i proizvodi na lokalnoj razini, gdje je dizajn vintage i originalan, gdje djeca i odrasli mogu naći avanture u divljini, ali i uživati u ljepoti spokojnih toskanskih brda.

Villa Lena se proteže na imanju s više od 500 hektara šume, zapanjujućim maslinicima i vinogradima. Imanje se sastoji od puno objekata i apartmana, a ima i rezidenciju za umjetnike. Srce samog posjeda je vila koju je krajem 18. stoljeća sagradila obitelj Ferrini Del Frate. Kreativni umjetnici mogu boraviti u umjetničkim rezidencijama do dva mjeseca. Sobe i zajedničke prostorije u hotelu Villa Lena dizajnirala je Clarisse Demory, a izgledaju vrlo jednostavno i šik. Prostori su uređeni vintage i recikliranim komadima namještaja. Kao rezultat toga, svaka soba ima jedinstven izgled s umjetničkim djelima nastalim prilikom prijašnjih boravaka umjetnika u rezidenciji. Gosti su pozvani da na imanju unajme stan ili kuću prema vlastitoj želji. Izbor je velik!
Fattoria je stara kuća preuređena u stanove s visokim stropovima, kaminom i terasama. San Michele se nalazi u neposrednoj blizini glavnog bazena i nudi više jednokrevetnih soba po prihvatljivijim cijenama. Renacchi je smještena deset minuta hoda od središta zbivanja te je pogodna za obiteljski odmor. Stento i Stentino su dvije odvojene kuće sa zajedničkim bazenom i udaljene su 15 minuta šetnje od centra. Centralno smješten restoran i glavni bazen pružaju prekrasan pogled na ispresijecana brda i toskanska polja tijekom dana, a mjesto su druženja uz glazbu i ples tijekom vrućih ljetnih večeri.
Ovo je također mjesto na kojem se posvećuje posebna pozornost hrani. Povrće, voće i bilje se uzgaja na samom imanju koliko je god to moguće i nabavlja isključivo od lokalnih organskih proizvođača. Francuski chef Hélène Bouchardeau zadužena je za stvaranje talijansko-francuskog jelovnika. Osnivači koji stoje iza ovog sjajno osmišljenog prostora s puno sadržaja su Lena Evstafieva, konzultantica suvremene umjetnosti, Jerome Hadey, glazbenik s vlastitim bendom Outlines, i Lionel Bensemoun, čovjek iz legendarnog pariškog noćnog kluba Le Baron. Ovo su mjesto oplemenili zajedničkim snagama i svojim iskustvom u glazbi, umjetnosti, zabavi, filmu, modi i drugim kreativnim područjima. Zaista nam se jako sviđaju atmosfera, sadržaj i mogućnosti koje nudi ovaj predivan ambijent.

Više informacija potražite na: Villa Lena

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:44