Villa Solin obitelji Guljelmović

'Svaki kamen donjeli smo svojim rukama'
Profil
Naziv:
Villa Soline
Info:
vila površine 440 kvadrata
Lokacija:
Župa dubrovačka, okolica Dubrovnika
Kontakt:
info@ luxedubrovnik.com, luxedubrovnik. com

Za luksuznu Vilu Soline, koja se nalazi u istoimenom mjestu u Župi dubrovačkoj, udaljenom 12 kilometara istočno od Dubrovnika, može se reći da je doslovce “prenesena na rukama”. Budući da se do vile može doći jedino pješice uskim putem koji povezuje cestu kroz Soline s morskom obalom, vlasnici su morali kamen po kamen prenijeti do gradilišta. Nije je bilo jednostavno graditi ni uređivati, ali je zato s obzirom na svoju izoliranost idealna vila za odmor i potpuni odmak od svakodnevice. Vila je u vlasništvu obitelji Guljelmović, a kamen temeljac za vilu položio je prije 40 godina vlasnikov otac.

Posljednjih godinu dana temeljito je renovirana, a u vili s pet zvjezdica, kojom dominiraju brojne terase, balkoni, mirisni vrtovi te 50-metarski bazen, odmaraju se uglavnom gosti iz Rusije i Velike Britanije. Vanjski izgled, kojim jednako kao i unutrašnjim dominiraju prirodni materijali poput drveta i kamena, daje ugođaj tipične mediteranske vile smještene u jedinstvenom prirodnom okruženju, samo pet minuta laganog hoda od obale mora i predivne šljunčane plaže. Dvokatna vila je kaskadno građena pa je prvi kat glavni ulaz, dok se u prizemlje spušta kamenim skalinama i dolazi se na razinu na kojoj se nalazi bazen. Stambeni prostor ima 440 kvadrata. Posebnost vile je i prostrani mediteranski vrt površine od 200 kvadrata s prirodno uzgojenim plodovima i mediteranskim biljem, koje se gostima priprema svako jutro za doručak, poput bosiljka, origana ili komorača.

Uz sveprisutni kamen i drvo, vilom dominiraju i staklene stijene i rustikalne ograde od kovanog željeza. Vila se sastoji od dva luksuzno uređena apartmana koji se prostiru na 380 kvadrata prostora na tri etaže uz brojne terase. Trosobni apartman idealan je za smještaj šest, a po potrebi i osam osoba, prostire se na dvije etaže, ukupne veličine 300 kvadrata. Sastoji se od prostranog dnevnog boravka, blagovaonice, potpuno opremljene kuhinje, zatvorene verande i kamina, koji je idealan za pripremu lokalnih specijaliteta. Kuhinje u oba apartmana posebno su izrađene prema idejama i skicama vlasnika, a izradila ih je poznata njemačka marka namještaja spacijaliziranog za kuhinje Nolte.

Na prvom katu nalazi se spavaća soba, a na sljedećoj etaži dvije luksuzne sobe, od kojih je jedna sa sjedećim prostorom s kupaonicom. Na toj etaži na 20 kvadrata je luksuzna kupaonica u kojoj se nalazi jacuzzi, sauna za dvije osobe, tuš i balkon s prekrasnim pogledom. Ovaj apartman ima nekoliko terasa i balkona, koje se prostiru na više od 200 m2, idealne za sunčanje s kojih se pruža predivan pogled na more. Jednosobni apartman, površine 80 m2, idealan je za smještaj dvije ili četiri osobe, ima zaseban ulaz, a nalazi se na prvom katu. Sastoji se od kuhinje i blagovaonice, dnevnog boravka, spavaće sobe i kupaonice. Ovaj apartman krase tri prostrane terase površine do 17 do 28 m2.

U luksuznim apartmanima prevladavaju blagi, opuštajući tonovi u kombinaciji s modernim namještajem i tvore ugodan prostor za odmor. Budući da su apartmani povezani, vila se iznajmljuje kao zasebna cjelina i idealan je odabir za ljetovanje s obitelji ili prijateljima te za sve one koji traže luksuzni smještaj, toplinu doma i ugodan vanjski prostor za druženje i igru. U jednoj od blagovaonica pažnju nam privlači zanimljiv namještaj od drveta trešnje i akacije, kao i ugradbene vitrine, koje su vlasnici preko jedne tvrtke iz Poreča dopremili iz Indonezije, jednako kao i drveni parket koji je vodootporan. Prostranom vanjskom terasom dominira glorijet, a na toj razini je i bazen izrađen od skupocjenog minijaturnog mozaika dovezen iz Španjolske. Unutar bazena nalazi se i jacuzzi, idealno mjesto za opuštanje, a bazen ima stepenice od 4 metra koje cijele ulaze u bazen, kao i sjedalica. Također ima i vanjski šank.

Vlasnica Katija nam kaže kako je s posebnom pažnjom uredila vrt koji okružuje vilu. Budući da je rođena u Trstenom, gdje se nalazi Arboretum, ljubavi prema zelenilu i cvijeću nikada joj nije nedostajalo, pa je jedan dio vrta zasadila azijskim biljem, a drugi mediteranskim gdje dominiraju lavanda, suncokreti, ružmarin, lovor, oleandri, stabla naranči i limuna, dok se vrt sa začinskim biljem nalazi u dijelu vrta iznad vile. Cjelokupni vrt oko vile podijeljen je na azijski dio koji je posađen s egzotičnim biljkama te na mediteranski dio s autohtonim biljem. U vrtu se nalaze i razne suhe grane kao zanimljivi dekorativni elementi koje je vlasnica Katija pronašla na plaži podno vile, ali i na raznim hrvatskim i inozemnim plažama koje je posjetila na svojim brojnim putovanjima, pa se tako u vrtu nalazi i jedna grana s Azurne obale.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Imate kucu ili interijer koji biste željeli podijeliti? Šaljite nam fotografije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 13:47