Vinski podrum iz snova

Volimo pametna rješenja

Onaj mali stalak za vina koji godinama držite u kuhinji već je odavno prerastao broj vaših zaliha? Stvarno bi vam trebalo neko veće mjesto za pohranu svih boca ukusnih vina koje posjedujete?

Pogledajte ova sjajna rješenja! Riječ je o spiralnim vinskim podrumima koji ostavljaju bez daha i izgledaju impresivno. Spiralni podrum, osmislio je Francuz Georges Harnois 1977.godine, a dizajniran je za čuvanje vina u uvjetima optimalne vlažnosti, temperature i tame, tako što koristi prirodne atribute zemlje i pametan ventilacijski sistem. Njegova pozicija u zemlji znači da podrum održava stalnu temperaturu od oko 13° C, a ventilacija i betonska konstrukcija održavaju vlažnost na oko 70%.

Ovi podzemni vinski podrumi mogu se napraviti praktički na bilo kojem mjestu gdje je moguće kopati. Naravno, ako živite u kući. Tako podzemni vinski podrum može biti dio dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice, spavaće sobe…Kako god želite! U ovakve podrume obično može stati oko 1870 boca vina, ovisno o veličini podruma koji se napravi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 09:30