kakvo mjesto!

Visoko iznad pronašli smo pravi obnovljeni toranj star čak 1000 godina! Idemo tamo, nije daleko

 Botique Homes
Radi se o starom nadzornom tornju koji je podignut za obranu Marche Fermane, iznad slikovitog planinskog okruženja

Možda zvuči pomalo staromodno, ali zapravo najviše volimo vidjeti stare i obnovljene građevine kojima je udahnut novi život. Osim poštovanja spram vrhunske arhitekture i vremena kada je građevina izgrađena, postoji nešto u tome što nadilazi materijalni svijet i pruža određenu nadu. Nešto što je staro, odbačeno, možda i zaboravljeno dobiva svoju drugu ili treću priliku, sam ovaj čin ohrabruje s idejom da nikada ne mora biti kraj i da su promjena i novi početak uvijek mogući. Ova plemenita ideja idealno je ocrtana u ovom projektu koji potječe još iz 1080. godine i smješten je u središtu nacionalnog parka Sibillini Mountains između Monte Sibille, Gola dell’Infernaccio i srednjovjekovnog sela Montefortino u Italiji.

image
Botique Homes
image
Botique Homes
image
Botique Homes


Naime, radi se o starom nadzornom tornju koji je podignut za obranu Marche Fermane, iznad slikovitog planinskog okruženja ovaj usamljeni stražar uzdiže se visoko kako bi imao pogled na cijelo područje koje je bio određen štititi. Danas, taj isti pogled može dobiti tko god poželi i ne da bi sa strahom gledao u potrazi za neprijateljem, nego da bi uživao u divotama ove prekrasne zemlje.

image
Botique Homes
image
Botique Homes
image
Botique Homes
image
Botique Homes


Iako je priroda koja okružuje toranj praktički nenadmašna, kula ipak dominira svojom impozantnom posturom nad cijelim područjem. Skoro pa nevjerojatno, ali toranj je odolio prolasku vremena i to skoro 1000 godina, a sada je dobio svoju opsežnu obnovu u skladu s razdobljem u kojem je nastao. Kroz cijelu obnovu osnova je bila bazirana na lokalnim materijalima i tradicionalnoj zanatskoj djelatnosti da bi konačni rezultat bio jedno od najneobičnijih mjesta za odmor s izrazito dobrom dozom luksuza.

image
Botique Homes
image
Botique Homes
image
Botique Homes


Izvorni debeli kameni zidovi građevine, stropovi s gredama, podovi i ručno izrezbarena vrata priklonili su se svom plemenitom porijeklu, dok su interijeri elegantno uređeni s pažnjom na detalje kako bi nadopunili povijesno razdoblje.
Prizemlje uključuje dnevni boravak s kaminom i blagovaonicom, kuhinju otvorenog plana i spavaću sobu s bračnim krevetom. Na katu su dvije dodatne dvokrevetne spavaće sobe.

image
Botique Homes
image
Botique Homes
image
Botique Homes


Kuću okružuje predivni vrt i terase sa svih strana gdje je obilato uzgojeno lokalno bilje koje svojim izgledom i mirisom samo pojačava dojam elegancije i luksuza ovog prostora. Tik uz kuću se našao i raskošni bazen te masažna kada zbog kojih vam srce malo brže počne otkucavati. Osim ovih bliskih područja, ako ste željni otići malo dalje u istraživanje, šetnju ili planinarenje imanje također u svome posjedu ima drugi niz vrtova koji se rasprostiru po okolnim planinama, a ispunjeni su jednostavnim djelima „land arta” i nizom zadivljujućih skulptura. Također u istom području smjestio se i privatni amfiteatar s pogledom koji oduzima dah. Prostor se može unajmiti na Boutique Homes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:27