u posjetu

Vodimo vas u fantastičan stan od 60 kvadrata koji je idealan primjer suvremenog životnog prostora

 RELJA IVANIĆ
Jednostavnim uklanjanjem zida koji dijeli dnevni boravak i spavaću sobu postignut je elegantni protok prostora

U jednom od najatraktivnijih dijelova Novog Beograda, u neposrednoj blizini Zemunskog keja, prekrasnog zelenog šetališta uz desnu obalu Dunava smjestio se fantastični Apartman B u koji vas danas vodimo. Uređenje stan potpisuje odlični beogradski arhitektonski ured Studio Autori, a vjerovali ili ne ovdje se zapravo radi o izložbenom stanu koji je fokusiran na suvremeni životni prostor i koji je istureni dio koncepta GIR Store -a.

image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ

Stan od 60 metara četvornih predstavlja tipični primjer idealnog prostora za življenje koji obiluje genijalnim projektantskim rješenjima i krasi se odličnim uređenjem. Iz Studija Autori saznajemo na samom početku da je u cilju postizanja suvremenog i prozračnog prostora otvorenoga plana, promijenjena je postojeća struktura stana.

- Jednostavnim uklanjanjem zida koji dijeli dnevni boravak i spavaću sobu, postignut je elegantni protok prostora koji se sastoji od dnevnog boravka s kuhinjom, blagovaonicom i spavaće sobe - objašnjavaju Autori.

image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ

Iako su elementi istog prostora, dnevni boravak i spavaća soba fizički odvojeni kliznom staklenom pregradom, rotirajućim televizorom i zavjesom to ih ipak čini jednom kompaktnom cjelinom, a sam aktivni razdjelni element koji posjeduje nekoliko načina uporabe daje dodatnu dinamiku cijelom prostoru.

image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ

- Cijeli dnevni boravak upotpunjen je uredno zbijenom kuhinjom s prostorom za objedovanje u obliku visokog metalnog stola/šanka koji vizualno odvaja te dvije zone - opisuju arhitekti i dodaju - Koristili smo minimalističku paletu materijala u obliku čistih bijelih zidnih površina i teksture cementnog poda kako bi dodatno istaknuti elemente interijera.

Fokus promatrača usmjeren je na različite naglaske prostora u obliku crnih detalja interijera, drvene završne obrade elemenata poput ‘‘Made To Order‘‘, ormara u spavaćoj sobi, koji je posebno dizajniran od strane studija AUTORI i razvijen zajedno s tvornicom GIR, izuzetno za ovaj projekt.

image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ
image
RELJA IVANIĆ

Osobita tema s kojom se studio Autori bavi na ovom projektu su detalji ogledala, poput plavog zrcala u dnevnom boravku i okruglog stropnog ogledala ‘‘ Smart ‘‘ u spavaćoj sobi, koje se može zalediti pritiskom na gumb ako potrebno. Ovi se predmeti razvijaju i proizvode u bliskoj suradnji s tvornicom stakla Konkav-Konvex.

Pažljiv odabir zelenila u cijelom prostoru i impresivan okomiti zeleni zid terase stvaraju ravnotežu između prirodnih i umjetnih oblika dok Wall Art printevi domaćih dizajnera iz GIR -ovog Art kutka šlag su na torti ovog divnog projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 14:51