COOL MJESTO

Vodimo vas u palačinkarnicu Flap Jack’s na Vrbanima

Ugodan ambijent za druženje i guštanje u omiljenom desertu

Interijer je uređen prema projektu arhitektica Ide Katić i Josipe Opačak, a dominiraju antracit zidovi i zanimljive lampe.

Zagreb je nedavno dobio novo mjesto gdje se mogu počastiti ljubitelji slatkih, ali i slanih palačinki - Flap Jack’s, smješten u zapadnom dijelu grada, na Rudeškoj cesti. Osim bogate ponude, palačinkarnica nudi i ugodan te pomno osmišljen ambijent. Interijer je, naime uređen prema projektu arhitektica Ide Katić i Josipe Opačak.

DVIJE ZONE

- Sadašnji izgled dobili smo prenamjenom prostora nekadašnjeg kioska i vinarije. Odlučili smo da zatečeno stanje potpuno izmijenimo pa je osmišljen novi tlocrt, srušeni su zidovi, zamijenjene instalacije... Radovi su trajali tri mjeseca i uloženo je oko 180.000 kuna, a taj iznos uključuje radove, namještaj, ali i dozvole i ostalu potrebnu papirologiju - pojasnio je Dejan Agić koji je uz Nevena Bitija vlasnik i zaposlenik palačinkarnice.

Prostor od 30 kvadrata funkcionalno je podijeljen na dvije zone, a to su uslužni prostor s 20 sjedećih mjesta, koji je staklenom stijenom odvojen od terase koja bi uskoro trebala biti uređena, i prostor u kojem su smješteni kuhinja i sanitarni blok.

Kako su pojasnili vlasnici, početna ideja bila je formirati interijer koji će svojim bojama i materijalima stvoriti ugodan ambijent za boravak gostiju.
- Dominantna antracit boja zidova i poda kontrira kuhinji obučenoj u bijele keramičke pločice malih formata. Prostor je dopunjen odabirom ostalih elemenata i opreme u boji. Stolovi, klupa i police su izrađeni od svijetlih hrastovih ploča, a police su navojnim šipkama međusobno povezane i pričvršćene na zid i strop te popunjene antikvitetima iz privatne kolekcije - rekao je Dejan Agić.

SARA BAČVA

Iz prethodnog kioska i vinarije zadržana je bačva koja je iskorištena kao postolje za umivaonik u kuhinji, a sve je dodatno oživljeno zanimljivim visilicama.
Zanimalo nas je i kako je odabran naziv palačinkarnice, a vlasnici su objasnili da on za njih ima dva bitna značenja.

- Osim što je Flap Jack’s izraz koji se koristi za američki način pripreme palačinki, čime direktno komuniciramo čime se bavimo, ono zapravo odražava naš karakter. Biti Jack za nas je nešto što nosi niz pozitivnih asocijacija: biti odvažan, ponekad i mangup, ali pomoći kad je potrebno te dokazati da si u stanju napraviti nešto dobro, pa makar to bile palačinke, i učiniti taj trenutak nekome posebnim - zaključuju Dejan i Neven.

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2024 12:31