Seven Hills u Puli

Vrhunski projekt: iz Švicarske došli u Hrvatsku kako bi sagradili superluksuznu vilu

 iStock
Marketinška stručnjakinja Paola Crevatini Rebsamen i arhitekt Armand Rebsamen projekt izgradnje ove kuće dali su u ruke Studiju Bašić

Na malom brežuljku s predivnim pogledom na Marinu Veruda u Puli upravo niče super luksuzna vila koju su vlasnici Paola Crevatini Rebsamen i njezin suprug Armand Rebsamen nazvali Seven Hills. Naziv je jasan kad se zna da je Pula sagrađena na sedam brežuljaka, a upravo je na taj način ovaj poduzetni hrvatsko-švicarski dvojac, trenutačno sa stalnom adresom u Švicarskoj, htio odati počast rodnom gradu Paole koja se vratila svojim korijenima.

image
Paola Crevatini Rebsamen i Armand Rebsamen
THOMAS GLAUSER

- Govoreći o povijesti, čak i ime Seven Hills ville uzima u obzir položaj Pule na sedam brežuljaka, što nam je bila i inspiracija za projekt. Riječ je o privatnoj dizajn vili sa sedam soba za individualno iznajmljivanje u sezoni s doručkom za goste te neizostavnim pogledom na marinu. Glavna ideja projekta bila je poveznica između prirode i arhitekture. Organska forma oživljava vilu i daje privatnost svim gostima. Orijentacija je k marini kako bi se maksimalno iskoristila pozicija. Važan element u cijelom projektu igra okolna priroda u domeni dizajna i forme projekta, a pri gradnji će biti korišteni lokalni, prirodni materijali, kao što su istarski kamen, maslina i drvo, kombinirajući pritom moderni dizajn s povijesnim elementima, objašnjava nam Paola. Njezin suprug nagrađivani arhitekt osmislio je tu neobičnu vilu koja bi trebala biti gotova najesen sljedeće godine. Glavni projekt potpisuje pulski Studio Bašić.

image
iStock

Vila je idealna za odmor u mirnoj oazi, a opet je u samom centru svega

image
iStock

Drugi dom za goste

- Srce vile bit će središnja prostorija gdje će se osim doručka gosti moći družiti ili odmarati. Dakle, gosti će imati uslugu doručka i poslugu. Glavni joj je adut rooftop bar s pogledom na marinu. Dizajn interijera osmislili smo sami, a inspiracije smo prikupili tijekom godina na našim brojnim putovanjima. Naime, ja i suprug smo zajedno posjetili više od 40 zemalja - kaže nam Paola koja objašnjava da će u vili prevladavati boho-chick, ali luksuzan. Dobar će se dio namještaja raditi na mjeru, poput golemog stola od maslinova drveta. Paola ističe da će sve dopuniti zanimljivim dizajnerskim detaljima. No, važno je da je ova arhitektura dignuti ponudu Pule na jedan viši novo jer u najvećem istarskom gradu trenutačno nema ništa slično. Činjenica je da će vila biti namijenjena gostima koji se žele osjećati kao da su došli "doma", ljubiteljima arhitekture i dizajna, gurmanima i općenito zaljubljenicima u život.

image
iStock

Paola i Armand su se u Puli i upoznali, zaljubili te na 10. godišnjicu kupili zemljište za ovaj projekt

image
iStock

- Vila je idealna za odmor u mirnoj oazi, a ipak u centru - ističe Puljanka sa švicarskom adresom. No, osim njih, Paola će ovdje ugošćavati žene koje putuju s njom svijetom. Naime, Paola je ugledna marketinška stručnjakinja koja je radila za globalne kompanije kao što su Unilever, Microsoft i eBay, a bavi se i travel bloggingom te ima imam platformu @femmetravel sa 233.000 pratitelja. Također, već se godinama bavi organizacijom specijaliziranih holističkih putovanja za žene putem svoje platforme Miss Adventure. Riječ je o putovanjima za manje grupe žena koje Paola potiče na osnivanje vlastitih kompanija, projekata, kreiranje sadržaja i poduzetništvo. Isto tako, organizira i Miss Adventure festival, gdje okuplja zanimljive govornike kojima je cilj spojiti žene i osnažiti ih na svim razinama.

image
iStock

Gosti će imati uslugu doručka i poslugu, a vrijeme će bezbrižno moći provoditi i u rooftop baru

- Cilj mi je da nam tim putovanjima žene budu zadovoljne mentalno, emocionalno, privatno i poslovno. Inspiriram žene da slijede svoje snove i da žive bez straha te da ne žale ni za čim što su napravile u životu. Svako putovanje koje sam dosad organizirala bilo je drukčije i svaka destinacija nudi nešto posebno. Bile smo u Indiji, Maroku, Tanzaniji, Egiptu, Jordanu i naravno obišli smo našu zemlju.

image
iStock

Seven Hills će biti uređena u boho-chick stilu, s dozom luksuza i veliki dio namještaja će se raditi po mjeri

- Posjetile smo Istru i ovdje se naše putovanje usredotočilo na gastronomiju, kaže nam Paola. Vila će stoga za vrijeme takvih putovanja poslužiti kao drugi dom putnicama koje će u Puli i Istri iskusiti sa svojom domaćicom ono najbolje. Ovdje će se održavati i njezin festival, gdje će Paola dovoditi moćne žene iz cijelog svijeta. Takva će putovanja organizirati u predsezoni i posezoni, a na rasporedu će uvijek biti nešto posebno iz Istre.

image
iStock

Sentimentalno ulaganje

Ovaj se poduzetni par odlučio za investiciju u Puli prije svega jer je to Paolin rodni grad, ovdje su se upoznali i na 10. godišnjicu veze kupili zemlju, a luksuzna vila se gradi u neposrednoj blizini njezine obiteljske kuće. No, kako nam kaže, i suprug se vrlo brzo i vrlo lako zaljubio u Puli.

- Odlučili smo na ovaj način zajedno promovirati Pulu koja kod nas nije toliko poznata i popularna destinacija. A tko zna, možda se jednoga dana i mi preselimo i dođemo živjeti u Istru. Ta mogućnost nije isključena - zaključila je Paola.

  • 7 ime Seven Hills vile uzima u obzir položaj Pule na sedam brežuljaka, što je vlasnicima bila inspiracija za projekt
  • 40 zemalja su proputovali vlasnici i tijekom svakog putovanja prikupljali su ideje za uređenje vile
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:21