Wok

Novi fast food na Trgu bana Jelačića smješten u dizajnerski uređenom prostoru

Na Trgu bana Jelačića danas se otvara Wok&Burger, novi fast food smješten u dizajnerski uređenom prostoru, koji će posluživati kavu, sokove i malo drukčiju brzu hranu domaće proizvodnje.

Glavni chef u restoranu je Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, nositelj prestižne titule World Master Chef i izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije. Kako je objasnio, pripremio je maštovite menije, a ponuda će se redovito osvježavati i mijenjati. Prostor ima 450 četvornih metara na dvije etaže, a ljeti će imati i terasu. Radno vrijeme je od 8 ujutro sve do 2 sata iza ponoći, pa se vlasnici nadaju da će Wok&Burger postati omiljeno mjesto za zalogaj nakon izlaska. Prema nekim procjenama, Trgom bana Jelačića svaki sat prođe više od 2000 ljudi i svi su naši potencijalni gosti, kažu vlasnici.

Chef Branko Ognjenović objasnio je da će se u restoranu naći tri vrste hrane – salate, wokovi i burgeri. Što se tiče woka, kupac će prvo birati želi li tijesto ili rižu, potom vrstu nadjeva (gombao, pržena patka…), a zatim jedan od umaka: curry, slatko-kiseli, od kikirikija i sečuanski ljuti umak. Burgeri će biti pileći, riblji, mesni i cheeseburger, svaki odenjih u velikoj i maloj varijanti. Od slastica, u ponudi će biti proljetne rolade sa šumskim voćem i američki sladoled s različitim preljevima.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:18