ZLATNO-CRNA PRIČA

Za predivan blagdanski ambijent dovoljno je imati građevinsku mrežu, flaks, kuglice i suho cvijeće. Nikola je ovo perfektno odradio!

 LUKA GUDIĆ

Božićni ambijent u vrbovečkom kafiću naziva Birtija dosad nas još niti jednom nije razočarao. Ni ova godina nije iznimka. U potrazi za inspiracijom posjetili smo kafić zanimljivog koncepta i jedinstvenog interijera u kojem svaki element, namještaj i detalj imaju neku priču. Naime, riječ je uglavnom o komadima pronađenima putem oglasnika ili dobiveni na dar od gostiju, a kojima je potom vraćen stari sjaj i pronađeno mjesto u kafiću. Vlasnik Nikola Vidaković za Birtiju kaže da je odraz regije, lokalne kulture, običaja, ponude i dizajna...

image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ

A kako je zamišljen Božić 2023.? Nikola se ove godine odlučio isključivo za zlatne kuglice i decentno bijelo cvijeće u želji da uspije stvoriti blagdansku atmosferu bez ijedne lampice... Nema ni klasičnog drvca, koji je ovaj put osmišljen kao viseći. Cijeli prostor sa crnim zidovima i oblogama od hrastovih dasaka te koloritnim namještajem kojima kontriraju svjetlucavi zlatni ukrasi, kreiraju kućnu, ali pomalo dramatičnu atmosferu.

- Vrbovec je mali grad i većina naših gostiju su stalni i lojalni te upravo radi ovakvih malih detalja koji čine razliku uz uslugu koju pružamo rado dolaze ponovno - kaže Nikola koji smatra kako je ključno biti autentičan i dosljedan, a ne drugačiji. Jer gosti, nastavlja, zamijećuju takve vrijednosti.

image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ

- Načinom kojim smo ukrasili prostor želimo pridodati pažnju nekim drugim vrijednostima nadolazećih Blagdana. U prenesenom značenju kuglice koje su brojne, nama čine trenutke, a lampice kojih nema čine ljudi koji će stvoriti tu toplinu svijetla i toplinu blagdana. Važno nam je da se svi osjećaju ugodno - opisuje Nikola.

Za uređenje su spojili materijale koji u cjelini ostavljaju famozan dojam: građevinsku mrežu, flaks za ribolov, kuglice, vijugavu vrbu i suho cvijeće.

embed_photo_jl}2805535{/embed_photo_jl}

image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ
image
LUKA GUDIĆ

- Ono čega smo najviše potrošili je vrijeme i pažnja i zaista smo uživali - kaže Nikola.

Ambijent prate i autentični topli kokteli kojima su umjesto naziva dodijelili pridjeve koji ih najbolje opisuju, a usput imaju svoju priču. Neke od čaša u kojima se poslužuju su izvučene iz starih vitrina, a uglavnom su to kristalne čaše koje su se do ovog trenutka "čuvale za nešto".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 18:06