Cool mjesto

Za sve koji znaju što je dobro i vole lijepo

Bistro Divas novi prostor u centru Zagreba u neposrednoj blizini Bookse
Profil
Info:
Bistro Divas
Adresa:
Martićeva 17
Radno vrijeme:
7-23 sata
Cijene:
čoko kugla 19 kuna, cheese tris 24, salata marokanska 43, file pilećeg zabatka na povrću iz woka i rižinim rezancima 62 kune, salata od mozzarelle i glazirane cikle 43 kune

Bistro Divas u Martićevoj ulici u Zagrebu prije tjedan dana otvorio je svoja vrata gostima. Restoran je donedavno bio popularni kafić, a vlasnici su odlučili proširiti ponudu i na hranu. U neprestanom kontaktu s gostima, kažu vlasnik Kasim Ćorić, shvatili su da mnogi žele da se ponuda proširi. Zato su odlučili ponuditi gostima više: drugačiji ambijent, mogućnost da nešto pojedu… Svaki dan mijenjaju ponudu i gostima nude dnevni meni, primjerice varivo od slanutka s brokulom, karfiolom i koromačem, pileći file iz woka s rižom, glaziranu ciklu s mozzarelom… Ponuda ovisi o ponudi svježih namirnica. Cijene su popularne, ističe vlasnik: čoko kugla 19 kuna, cheese tris 24, salata marokanska 43, file pilećeg zabatka na povrću iz woka i rižinim rezancima 62 kune, salata od mozzarelle i glazirane cikle 43 kune… Meni je kreirao Marko Raić koji u svom radu najčešće spaja tradicionalnu s modernom kuhinjom. U bistrou se namirnice nabavljaju svakodnevno: primjerice, OPG iz Dugog Sela dostavlja povrće, mesari iz zelinskog kraja opskrbljuju ih svježim mesom, ribari s područja Tribunja i Murtera dostavljaju im ribu… Ponuda jela neće biti jednaka cijele godine, nego je ideja da se uvijek kuha hrana temeljena na uglavnom domaćim namirnicama koje su u tom trenutku dostupne na domaćem tržištu.

Za ručak žele nuditi jednostavna jela, a naglasak će biti na raznim sirevima, tapasima te vinu i pjenušcu na čaše. Bistro je neobično uređen: u prostoru vise stare lutkice Barbie, a na šanku se vrti gramofon iz sedamdesetih. Zanimljivo je da se na njemu ne nalazi ploča, nego plastična lutkina glava koju je tamo postavila slikarica Paulina Jazvić. Iznad šanka se nalaze stare drvene grablje koje služe kao držač za čaše. Jelen s rogovima, postavljen na zid, preko usta ima liječničku masku, a knjige se nalaze na ljestvama prislonjenima na zid. Uređenje potpisuje Martin Pohl koji je već surađivao s vlasnicima Divasa na nekim prijašnjim uređenjima njihovih prostora.

Izvor: Magazin Like!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:08