Izgleda wow

Zaboravite na tapete, u trendu je ukras za zid koji se lako postavlja i odlično podnosi vlagu!

 Shutterstock
Od luksuznih i modernih varijacija do toplih i ugodnih tonova, dekorativne zidne obloge nude raznovrsne mogućnosti, stoga se njima može postići svaki stil uređenja

Prošlu dekadu bez sumnje je obilježila vladavina minimalizma. U prostorijama tek pokoji dekor u boji, a zidovi bijeli, čisti sa svega par fotografija. Međutim, unazad nekoliko godina, trendovi su se promijenili. Minimalizam sve više jenjava iz naših domova, dok sve veću pažnju posvećujemo atraktivnim detaljima i zidovima s teksturama.

Korištenje različitih tekstura u dizajnu interijera jedno je od osnovnih načela modernog uređenja doma. O tome je govorila i poznata britanska dizajnerica interijera Heidi Caillier čije prostorije obiluju različitim teksturama i tako ih čine posebnima i ugodnima za boravak. Taj se efekt postiže mješavinom različitih materijala namještaja, a pogotovo korištenjem nikad popularnijih zidnih obloga.

Nema sumnje da su upravo zidne obloge postale jedan od neizostavnih ukrasa naših domova. No, nisu to stare, pomalo oronule zidne obloge kakve smo znali viđati u kućama naših baka i djedova. Dizajneri su ih transformirali u moderne akcente koji mogu unijeti živost, ali u isto vrijeme i toplinu u svakom domu.

Njihovom sve češćem pojavljivanju svjedoče i istraživanja globalnog tržišta. U 2021. godini vrijednost tržišta zidnih obloga procijenjena je na 152 milijarde dolara, a predviđa se da će dosegnuti 239,7 milijardi dolara do 2031. godine.

Deblji, bogatiji materijali, elegantniji reljefi, jedinstveniji oblici i teksture – po tome se razlikuju od onih starih. Od luksuznih i modernih varijacija do toplih i ugodnih tonova, dekorativne zidne obloge nude raznovrsne mogućnosti, stoga se njima može postići svaki stil uređenja.

Prigodne za svaki stil

Zidne obloge dolaze u različitim dizajnima, bojama i uzorcima, a to omogućuje da se postigne željeni izgled prostora. Različiti materijali ostavljaju drugačije dojmove, tako ćete primjerice, drvenim oblogama svom domu donijeti toplinu, dok ćete s metalnim stvoriti industrijski izgled. Njihova tekstura pridonosi dubini prostora, stoga valja obratiti pažnju hoće li one biti glatke, sjajne površine ili grublje teksture.

image
Shutterstock

Boja igra veliku ulogu u uređenju. Svijetle čine prostor prostranijim, dok tamne boje stvaraju intimniji i elegantniji izgled, a reflektirajući materijali, poput staklenih obloga, mogu dodatno poboljšati efekte.

Jednostavno postavljanje

Jedna od osnovnih osobina zidnih obloga je naglasak na jednostavno postavljanje. Tako mnogi od njih dolaze s inovativnim sustavima za pričvršćivanje ili lijepljenje koji olakšavaju postupak. Najčešće prianjaju uz svaku površinu, stoga nije važno želite li ih prilijepiti na zidne, betonske, kamene ili drvene površine.

Postavljanje se, u većini slučajeva, odvija u nekoliko jednostavnih koraka. Najprije se treba pobrinuti za površinu na koju će se obloge lijepiti, ona mora biti čista, ravna i suha, na njoj zatim označite linije unutar kojih ćete postavljati obloge, panele izmjerite i oblikujete prema parametrima, nanesite lijepilo i postavite ih na zid.

Lako održavanje

Dobra stvar je i ta što su zide obloge izrađene od visokokvalitetnih materijala koji su često otporni na ogrebotine, vlagu i UV zrake. Upravo će zbog toga obloge zadržati svoj izgled i funkcionalnost tijekom dugog vremenskog razdoblja.

image
Shutterstock

Također, ovakvi ukrasi na zidu zahtijevaju minimalno održavanje u usporedbi s drugim materijalima, većina njih može se očistiti samo vodom i blagim deterdžentom.

Eksperimentiranje

Zidne obloge omogućuju vam eksperimentiranje s dizajnom bez trajnih promjena. Ako vam određeni stil s vremenom dosadi, sve što trebate je pronaći nove obloge po vašem ukusu i redizajnirati svoju prostoriju.

Upravo tu promjenu možete napraviti s Lamelio zidnim panelima iz Elgrada. Specifični su po tome što je ugradnja vrlo jednostavna, a rezultati će vas ostaviti bez daha. Važno je naglasiti i da su Lamelio ploče izrađene su od 80 posto recikliranog polistirena PS, što proizvod čini iznimno ekološki prihvatljivim. Uz to, materijal od kojeg su izrađene otporan je na vlagu u zraku, stoga se mogu ugraditi i u kupaonicama ili nekim drugim prostorima s povišenom vlagom.

Sa svojih sedam kolekcija Lamelio zidni paneli nude ponešto za svaki ukus ili stil. Kolekciju Amber krasi panel udubljenog oblika s metalnim detaljima između lamelica.

image

Kolekcija Amber

Elgrad

Ove ploče možete koristiti u kupaonicama i drugim prostorima s povećanom vlagom. Savjetujemo da ih koristite za oblaganje zidova unutar tuševa ili oko kade kako biste stvorili luksuzan i izdržljiv završetak. No, možete ih koristiti i u potpuno drukčijim prostorima, primjerice, u poslovnim prostorima za stvaranje dojmljivih recepcija i lobija ili u hotelima radi postizanja luksuza.

image

Kolekcija Vasco

Elgrad

Vasco s bezvremenskim izgledom i povećanom debljinom lamela pruža klasičan i elegantan dizajn, a svojim jednostavnim dizajnom dodatno pojednostavljuje uređenje interijera. Svome ćete domu putem ovih obloga dodati sofisticirani i elegantni ugođaj, no možete ga postaviti i u urede kako biste doprinijeli ozbiljnom radnom okruženju.

Valovi za poseban šarm

Kolekciju Onda karakteriziraju trendovski dekori u boji, ali i nježni valovi koji imaju poseban šarm. Dolaze u četiri različite boje, a idealni su za prostore gdje želite postići i miran i opuštajući ambijent, poput spavaćih soba ili pak za blagovaonice u kojima imate najbolje obiteljske večere ili druženja.

Kolekcija Milo sastoji se od ukrasnih panela s jedinstvenim rasporedom, naizmjenično su raspoređene uske i široke letvice što daje vrlo zanimljivim vizualni efekt. Kolekcija može dodati i intrigantan i artistički element u knjižnice ili prostore za učenje, savršeni su kao pozadina za umjetničke radove u galerijama ili kao inspiracija u kreativnim radionicama.

image

Kolekcija Milo

Elgrad

Kolekcija Asti s uskim i modernim dizajnom donosi prostoru suptilnost i udobnost. Ona kafićima i lounge barovima dodaje dašak opuštenosti, u salonima ljepote doprinosi osjećaju svježine i čistoće, a u konferencijskom dvoranama svojim blagim izgledom razbija i najveće treme.

image

Kolekcija Asti

Elgrad

Unikatna kolekcija Infinity nudi mogućnost individualizacije i personalizacije zahvaljujući mogućnosti bojanja. Stoga četiri različita dekora ove kolekcije stvaraju beskonačan broj mogućnosti za uređenje.U vlastitom domu, kolekcija Infinity omogućuje vam da stvorite potpuno personalizirani zidni dizajn u dnevnoj ili spavaćoj sobi te blagovaonici.

image

Kolekcija Infinity

Elgrad

O ovoj kolekciji, ali i svim ostalima, informacije možete preuzeti na mrežnim stranicama ili putem brošure.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Elgradom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:11