PREOBRAZBA

Zadatak: adaptacija potkrovnog stana od 90 kvadrata u Cavtatu

Kako su arhitekti Luetić osmislili novi izgled životnog prostora na moru. Radio se temeljiti makeover, od promjene otvora i izvođenja ventiliranog krovišta do novog razvoda struje, ličenja prostorija i postavljanja novih pločica

Zadatak je bio odraditi projekt i nadzor potkrovnog stana tako da on u konačnici postane ugodno i lijepo mjesto za stanovanje. Posla se prihvatio mladi arhitektonski bračni par Dora i Juraj Luetić.

- Sa zadovoljstvom smo prihvatili zadatak koji je bio veliki izazov s obzirom na vremenske rokove i fizičku udaljenost gradilišta. Naime, apartman je u Cavtatu, a mi živimo i radimo u Zagrebu. Osim projektantskog dijela posla, sudjelovali smo u nekim izvođačkim radovima. Tako smo, primjerice, sami postavljali nove tapisone koji su nabavljeni u ADDE Studiju u Zagrebu, a sami smo sklapali i namještaj te čak oslikavali zidove - kažu arhitekti Dora i Juraj.

Namještaj je u stanu vrlo neutralan kako koloritom ne bi dominirao prostorom

 

Nakon potrage za idealnom dekoracijom bijelih zidova, odlučili su prostoru dati osobnu notu pa su zajedno osmislili tehniku jednostavnim povlačenjem grubih poteza u jednom smjeru preko pik trake, uz pomoć širokog kista i boje za zidove. Odljepljivanjem trake dobio se željeni efekt. Tema je bila Dubrovnik, pa je tako svakoj sobi dodijeljena jedna od četiri dubrovačke kule.

- Ovo je bila potpuna adaptacija koja je zahtijevala promjenu otvora, izvođenje ventiliranog drvenog krovišta, novi razvod struje, ličenje svih prostora, postavljanje novih pločica u kupaonici te stolarske zahvate. Ugradbeni ormari, kuhinja, kupaonica te zidne obloge rađeni su po mjeri prema našim detaljnim nacrtima, a radove je izvodio stolar, čijim smo radom vrlo zadovoljni - ističu.

 

SJAJ

Ideja je bila napraviti jednostavan i čist prostor, koji će uvođenjem nekoliko boja interijer učiniti razigranijim.

Na 90 m2 proteže se stambeni prostor s tri spavaće sobe, dnevnim boravkom s blagovaonicom, kuhinjom i kupaonicom. Veliki plus potkrovlja svakako je terasa s pogledom na grad Cavtat i more.

- U prostoru kuhinje, dnevnog boravka i blagovaonice zadržani su stari podovi s podnim grijanjem iz 90-ih godina, kad su obnovljeni. Brodski pod, koji je pričvršćen vidljivim čavlanjem odozgo te kamena obloga poda dobili su novi sjaj nanošenjem premaza različitih sredstava. Kuhinja je rađena po mjeri, a posebno se ističe poluotok koji je iskorišten sa sve tri strane. Sve spavaće sobe opremljene su krevetima, ormarima i policama za odlaganje kofera, a u roditeljskoj sobi je i TV. Namještaj je vrlo neutralan, tako da tapison zanimljive plave nijanse dolazi još više do izražaja - nabrajaju. U kupaonici su arhitekti također odabrali monokromatsku tonsku kartu, a jedini je akcent tamnozeleni nadgradni umivaonik brenda Globo.

Tema uređenja bio je lijepi Dubrovnik, pa je tako svakoj sobi dodijeljena jedna od četiri gradske kule

 

 

BAZA

Staklarski dio posla, tuš-kabinu i zrcalo izveo je sjajan tim tvrtke Bokart, s kojom Dora i Juraj surađuju već godinama.

- Kao arhitekti smatramo da je dobro odrađen prostor bezvremenska baza koja se onda popunjava namještajem po ukusu i potrebama vlasnika. U ovom slučaju, vlasnici su se većinski odlučili za namještaj iz Ikee koji se pokazao kao idealno rješenje i estetski i funkcionalno - zaključili su arhitekti.

Glavna ideja bila je napraviti jednostavan i čist prostor koji će uvođenjem nekoliko boja interijer učiniti razigranim. U tome su i uspjeli

 

 

Tuš-kabinu u kupaonici izveo je sjajan tim tvrtke Bokart

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2020 22:41