METROPOLA

Zagreb dobiva četiri nova naselja na rubovima grada: Evo o kojim je naseljima riječ!

Shutterstock
Južno zagrebačko naselje Brezovica ima oko 98 posto zelenih površina i gotovo 300 tisuća četvornih metara

Gradit će se na Volovčici, u Odri, Brezovici i Novom Brestju. Ukupna površina na kojoj će se graditi veća je od milijun četvornih metara. piše Točka na i.

U Zagrebu bi uskoro trebala početi gradnja četiri nova naselja na rubovima grada. Gradit će se na Volovčici, u Odri, Brezovici i Novom Brestju. Ukupna površina na kojoj će se graditi veća je od milijun četvornih metara.

Na Volovčici će se sadašnja industrijska zona prenamijeniti u prostor “mješovite namjene visokog urbanog standarda”. Na 119 tisuća kvadrata gradit će se stambene zgrade, trgovine i vrtić.

Staro Brestje u Sesvetama trebalo bi uz sadašnjih tristo dobiti novih tisuću stanovnika. Planira se također gradnja dječjeg vrtića za oko dvjesto djece, park, trg, a ujedno će se “linearno valorizirati postojeći potok”, rekla je za HTV Sanja Jerković, pročelnica ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba.

Južno zagrebačko naselje Brezovica ima oko 98 posto zelenih površina. Na gotovo 300 tisuća četvornih metara gradit će se vrtić i stambene zgrade.

“Dodatni poticaj je bila inicijativa i želja Vijeća gradske četvrti koje je tražilo da se osmisle javno društveni sadržaji pout doma zdravlja, komercijalnih sadržaja i uslužnih djelatnosti s obzirom na to da Brezovica time oskudijeva”, rekla je Jerković.

U Odri bio se trebale graditi kuće u nizu, ne više od dva kata.

Odluke o izmjenama i dopunama četiri urbanistička plana koje su potrebne da bi gradnja počela prihvaćene su na posljednjoj sjednici Gradske skupštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 03:08