COOL MJESTO

Zagreb u svjetskom trendu ponudom u središtu grada: Hemp Embassy - carstvo industrijske konoplje

Neja Markičević/Cropix
U Frankopanskoj ulici, gdje je nekoć bio dizajnerski boutique, sad je otvoren Hemp Embassy

U središtu prostora ističu se tri velika otoka, dok su na drvenim policama, koje imaju oblik formule hempa, izloženi proizvodi

Na potezu Frankopanska - Ilica - Medulićeva, u strogom centru Zagreba, preko ljeta je osvanulo nekoliko noviteta u uličnim lokalima - trgovina ili ugostiteljske namjene, od kojih su neki otvoreni,a drugi pred otvorenjem.

Najneočekivaniji i najzanimljiviji po ponudi svakako je novi lokal u Frankopanskoj ulici na tramvajskoj stanici, gdje je nekoć bio dizajnerski boutique, a sad je na tom mjestu otvoren Hemp Embassy, podružnica matičnog lokala u Milanu, koji je “la boutique della cannabis”.

image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix

Lokal u Frankopanskoj ističe se i samom svojom pojavnošću, sa zidovima visine 4,60 metara i galerijom s velikim logom tvrtke koji je izradio Paper & Pixel d.o.o. Novim najmoprimcima nedavni potres nije predstavljao bojazan za otvaranje lokala u centru grada, a kažu da ne strahuju ni od pandemije jer njihovi proizvodi pomažu imunološkom sustavu. I baš dok završavam ovaj tekst, pojavio se članak da će depresivne slonove koji su pod stresom u zoološkom vrtu u Pragu probati izliječiti medicinskom konopljom...

image
Neja Markičević/Cropix

MINIMALIZAM

Lokal je uređen suvremeno i donekle minimalistički, prevladavaju zeleni tonovi koji asociraju na prirodu, drvo i kontrastna crna boja. Na nekoliko je mjesta aplicirana formula industrijske konoplje, kao što je atraktivna rasvjeta na plafonu. Sve je u trendu, jer svijet već neko vrijeme proživljava hemp revoluciju, pa tako i Hrvatska na razne načine postaje dio te priče. U središtu prostora ističu se tri velika otoka, dok su na drvenim policama, koje također imaju oblik formule, izloženi proizvodi. Atrakcija u prostoru su visoki čelični stupovi u crnoj boji te galerija. U Hemp Embassyju u Frankopanskoj prodaju se razni proizvodi od industrijske konoplje, uglavnom talijanski, pa ne čudi da se tu mogu naći hemp Nutella i hemp prošek, kapsule za čaj, hladno prešano ulje... U ponudi na policama su razni kozmetički, prehrambeni proizvodi, kao i oni za kućne ljubimce, ulje i drugo.

image
Neja Markičević/Cropix

Atrakcija su visoki čelični stupovi u crnoj boji te galerija. Inače lokal su vlasnici sami uredili, osim nekih tehničkim radova, i stilski je sličan prvoj trgovini u Milanu, gdje su u središtu grada tri

image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix

VISINA

- Znanstveno gledano, industrijska konoplja i marihuana su iz iste obitelji biljaka. Dijele ime Cannabis Sativa i tu se sličnosti završavaju s obzirom na to da imaju duboko različit genetski profil. Industrijska konoplja sadrži CBD koji je nepsihoaktivna komponenta, ulje kanabidiola je legalno i ima suprotan učinak od THC-a koji se uglavnom nalazi u marihuani - objašnjava vlasnik licence Hemp Embassyja za Hrvatsku.

Lokal su vlasnici sami uredili, osim nekih tehničkih radova, i stilski je sličan prvoj trgovini u Milanu, gdje su u središtu grada tri. Nakon ovoga u Zagrebu u planu je otvaranje još nekoliko u Hrvatskoj, u Splitu, Rijeci, Zadru i u Karlovcu. Ova talijanska tvrtka posjeduje svoja polja pa im zato, kako kažu, cijene proizvoda nisu previsoke.

- Uskoro će se i u nekoliko poznatih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj pojaviti naši kozmetički proizvodi od konoplje - najavljuje vlasnik.

image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix
image
Neja Markičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:47