Zelena oaza

Zagrebačka terasa s puno dobrih rješenja: Ima sve za ludu zabavu, ali skriveno

 Neja Markičević/CROPIX
Terasa je podijeljena u dva dijela, jedan je osmišljen kao chill zona, a drugi kao lokacija za igranje bez granica

Dio terase je prekriven drvenim podom, a iz istog je materijala dizajniran zid i namještaj u kojem su skrivene instalacije. Ovo je mjesto prepuno genijalnih rješenja, a u nastavku saznajte kojih.

Kreativni tim iz tvrtke Moj Balkon pozvao nas je u razgledavanje terase u Zagrebu koju su organizirali, opremili i uredili za jednu klijenticu.

image
Neja Markičević/CROPIX
image

Odabrano je mediteransko bilje poput agruma, lavande, začina i sukulenata

Neja Markičević/CROPIX

- Njezin je uvjet bio da terasa mora biti toplo i ugodno mjesto za druženje te da ima spremište za stvari i da je ozelenimo. Postojeći elementi na terasi bili su staklena stijena, tenda i multifunkcionalni stol. Kako bismo utoplili terasu, dio je prekriven drvenim podom, a iz istog je materijala dizajniran zid i namještaj u kojem su skrivene instalacije i osmišljeno je spremište za dijelove stola koji je speciičan po tome što se pretvara iz bilijarskog u stol za stolni tenis i klasični stol. Obje klupe ujedno su i spremište za stvari - ispričale su djevojke iz tvrtke Moj Balkon.

image
Neja Markičević/CROPIX
image

Biljarski stol pretvara se u stol za jedenje, a po potrebi i u stol za stolni tenis. Koja dobra ideja!

Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Dodale su kako je dio drvenog zida iskorišten kao mjesto za držače za bilijarske štapove te rekete za stolni tenis, a na njemu se nalazi i električni pikado. Terasa ima i šank izrađen po mjeri te barske stolce koji služe kao mjesto za odmor tijekom igre.

Orijentacija terase je jugozapadna, a kako je ostakljena, ljeti se još dodatno zagrijava te je odabrano pretežno mediteransko bilje, agrumi, lavanda, začini i sukulenti.

- Rasvjetni lanci montirani su uz pomoć tankog čeličnog užeta te uz funkciju rasvjete služe i kao dekorativni element terase - otkrio je tim iz tvrtke Moj Balkon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 17:44