COOL MJESTO

Zagrebački Base boutique gym drugačije je mjesto za vježbanje

Dobra kombinacija  mirisnog joga studija i dvorane za cross fit. Vlasnici Dalibor Delić i Kristiana Božičević godinama treniraju zajedno, pa su hobi odlučili pretvoriti u posao i baviti se onim što oboje zaista vole raditi

Nakon bogate blagdanske trpeze i vrlo čestog pretjerivanja u hrani i piću, mnogi se odlučuju za novogodišnju odluku - puno više vježbanja, brige o sebi i svome tijelu i općenito zdravi život.

U potrazi za takvim mjestima, koji osim kvalitetne usluge pružaju i lijepi, motivirajući ambijent, završili smo na zagrebačkoj Knežiji na kojoj je smješten Base boutique gym, lokacija koja odgovara gore napisanom opisu.

Idejno rješenje prostora vlasnici su osmislili u dogovoru s poznatim NFO arhitektonskim studijem

IDEALAN PROSTOR

- Otvorili smo prije osam mjeseci na adresi Stara knežija 2. Ideja o otvaranju ovakvog mjesta proizašla je iz suradnje i prijateljstva koje je počelo prije pet godina zajedničkim treninzima, a osim što i dalje zajedno treniramo, zajedno se i dogovaramo oko svega vezanog uz poslovanje - ispričali su nam odmah na početku ​Dalibor Delić, dugogodišnji sportaš, vojnik i trener i Kristiana Božičević, stručnjakinja za digitalni marketing i zaljubljenica u vježbanje koja se brine da sve ostalo u prostoru funkcionira.

Dodaju kako je ime dvorane za vježbanje Base (Baza) odabran upravo zbog toga što je Dalibor godinama bio stožerni narednik u HV-u i svaki dan je išao na posao u vojnu bazu Tuškanac, a sada kada je u mirovini, samo je, ističu sa smiješkom, jednu bazu zamijenio drugom

- Želja nam je bila da upravo u ovom dijelu grada, Knežiji ili Jarunu, napravimo dvoranu za vježbanje gdje će ljudi dolaziti s veseljem, a sretni smo što smo u tome i uspjeli jer ih sada ne možemo “istjerati”. Dugo smo tražili prostor jer je uvjet bio da bude svijetao, novi, dovoljno velik, da ima sanitarni čvor... Kada smo pronašli prostor, morali smo ga dobro preurediti, a sama adaptacija je trajala oko mjesec dana. Nismo puno komplicirali, željeli smo postići moderan, industrijski, cool prostor, a da ipak ne bude hladan, nego, kako smo prvotno rekli, svijetao i ugodan - objašnjavaju Dalibor i Kristiana i ističu kako su idejno rješenje prostora osmislili u dogovoru s poznatim hrvatskim NFO arhitektonskim studijom koji je osim ormara u ulaznom prostoru i kuhinje u kojoj pripremaju smoothije i kuhaju kavu za ranojutarnje klijente, nacrtao i ormariće sa žičanim vratima, koji se otvaraju s obje strane kako bi vježbači i iz dvorane mogli do svojih stvari, a koji su u funkciji polupropusne pregrade i garderobe. Stolarija Design3STO60 pobrinula se za brzu i odličnu izvedbu.

Vlasnik Dalibor Delić pokazuje nam pod obložen crnim tatamijem za ugodnije vježbanje. U prostoru prevladavaju bijela, beton siva, crna te drvo. Ima tu i predmeta koji nisu uobičajeni u teretanama kakve inače viđamo: tamo su, recimo, teške sive zavjesa, jastuci boje konjaka...

JASTUK ZA PSE

- Od većih zahvata trebali smo napraviti samo prenamjenu WC-a u tuš koji je opremljen svim kozmetičkim proizvodima koje bi mogli zatrebati za vrijeme ili nakon treninga. Cijeli pod obložen je crnim tatamijem za ugodnije vježbanje koji je diktirao i ostale boje, stoga prevladavaju bijela, beton siva, crna i drvo te detalji koji su neuobičajeni za klasične teretane poput kožnih jastuka boje konjaka, teške sive zavjese, barskog stolca iz Gnijezda i velikog jastuka za pse (za one koji ni na trening ne mogu bez svog ljubimca). Na zidu dominiraju velika ogledala s pozadinskim osvjetljenjem i kožna vintage vreća za boks, boje konjaka, koja nam je stigla s Novog Zelanda - opisuju i dodaju kako su najponosnijima to što su uspjeli postići da prostor izgleda kao kombinacija mirisnog joga studija i dvorane za cross fit.

Uz sve potrebne rekvizite za funkcionalni trening (kettlebelle, trx, lopte, gume, boksačku opremu, utege, vijače...), čeličnu stropnu konstrukciju za zgibove tu su i mirisni štapići i biljke.

POSEBAN KLUB

- Zamislite da idete na vježbanje gdje se vježbaju vaše najdraže vježbe, okruženi ste ljudima koje poznajte, prostor je atraktivan, čist i mirisan a muzika motivirajuća. Program vodi odličan trener, stručnjak i motivator. Taj jedan sat, tri puta tjedno, vas netko gura do vašeg maksimuma, a vi u tome ustvari uživate. U toj jedinstvenoj kombinaciji ubojitog treninga, plesa, boksa, meditacije, antistres terapije, druženja i malo “grupne boli”. Zapravo to je nešto u stilu kao da si član posebnog kluba u kojem te zajednica tjera da želiš vježbati i pomicati svoje granice. Kakav god bio tvoj dan, dobar trening ga popravi - ponosno govori Kristiana i tumači kako se kod njih vježba individualno, trener je posvećen samo vama ili u malim grupama (do maksimalno sedam ljudi) pod stalnim nadzorom trenera koji se brine da je intenzitet treninga prilagođen svakom vježbaču te da se vježbe izvode pravilno.

- Base Boutique Gym je prava “kvartovska” dvorana za vježbanje, u kojem se svi međusobno poznaju i u kojem vježbači dolaze “u papučama”, neopterećeni izgledom, odjećom, mišićima, proteinima, steroidima, već samo vođeni dobrim osjećajem, koji ostaje dugo iza treninga - zaključuju.

Više na: baseboutiquegym.com

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 12:18