Kakva divota!

Zagrebački dom Lee Gobo ima kristalne pjevajuće zdjele. Pokazala nam je čemu služe

 VIDEO/@JURE CUKAR/
Feng shui savjetnica Lea Gobo kaže da je dom ogledalo našeg unutarnjeg stanja, stoga je poželjno imati makar kutak samo za sebe

Poseban najdraži kutak pronašli smo kod Lee Gobo, feng shui savjetnice, u njezinu stanu u Zagrebu, nedaleko od Maksimira. Ambijent kristalnih pjevajućih zdjela, na prostirki na podu u jednom uglu dnevnog boravka s pogledom na borove, već je na prvi dojam pozivao na opuštanje. Svidjela nam se kombinacija boho stila i minimalizma tog mjesta.

Pogledajte!

- Danas je posebno dobro imati mirni kutak s obzirom na stresna događanja u svijetu. Dom je ogledalo našeg unutarnjeg stanja i zato je poželjno imati u njemu takvo svoje specijalno mjesto, u kojem se možemo povezati sa sobom, koje nas čini sretnima, gdje možemo biti opušteni - kaže Lea Gobo.

Suvremeni čovjek iznimno treba takav kutak kao i trenutak za sebe. Na takvom mjestu može biti fotelja, može se čitati knjiga, slušati glazba, popiti omiljeni napitak... Lea u njemu ima omiljene kristalne zdjele, njih sedam, koje su kao instrument poznate i onima koji vježbaju jogu i meditiraju, iako se kod nas češće koriste one tibetanske od metala.

- Kristalne zdjele su posebne jer je njihov zvuk ugodan, opušta, te djeluje na naše fizičko, osjećajno i duhovno stanje. Uvode u sadašnji trenutak svojom frekvencijom zvuka koji umiruje, a to je ključno za otpuštanje stresa. Izrađene su od visokokvalitetnog kvarca, od gorskog kristala i zato su bijele boje, inače ih ima raznih, ovisno o kristalima od kojih su napravljene - kaže.

Zanimalo nas je je li dovoljno nabaviti ovakve zdjele i onda ih svirati sam?

- Može ih svatko nabaviti, naravno, ali treba prije upotrebe naučiti, u svakom slučaju, barem osnove, jer su osjetljive za sviranje - odgovara.

Lea radi tretmane zvukom sebi i drugima pa smo se uvjerili koliko su ti zvuci posebni. Ispred zdjela postavila je i komade kristala.

- Volim kristale, jer osim što su lijepi, svaki ima svoju priču, legendu i daje vibraciju prostoru. Oni su čudo prirode. Koriste se u razne svrhe, i to od antičkog doba do danas. Tako ih je bilo u kraljevskim krunama, zidovima katedrala, u nakitu... - kaže Lea Gobo kojoj se na snimanju pridružio i njezin pas Lui.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:40