Kreativnost u krvi

Zagrebački dom Rajne Raguž: Pločice za kupaonicu stavila u kuhinju i - nije pogriješila!

 Neja Markičević/CROPIX
Fotografkinja i majka Rajna Raguž prema boji i motivu pločica odabrala je i iskombinirala ostatak svoje lijepe kuhinje

Rajna Raguž, nekadašnja Miss Hrvatske, danas zaposlena fotografkinja i majka dvoje prekrasne djece, pozvala nas je u svoj zagrebački dom na kavicu i da na nam pokaže kako izgleda njezina nova kuhinja.

- Ja vam nikako ne volim minimalistički stil, meni je to dosadno, zato volim kombinirati neke svari koje nitko nikad ne bi - ističe Rajna na samom početku i dodaje da je na mjestu sadašnje kuhinje bila stara koja je bila u jako dobrom stanju, “ali za mene je bila nekako previše teška i gušila je prostor pa sam se odlučila na preuređivanje u nekom potpuno novom stilu”.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Iako je cijela kuhinja dojmljivo uređena, našu pozornost su ipak okupirale izrazito efektne retro pločice koje podižu cijeli prostor. Rajna nam prepričava kako ju je mnogo ljudi odgovaralo od tog izbora s objašnjenjem da će joj takve pločice dosaditi ili da je previše komplicirano uklopiti neke druge stvari s njima. Na drugu, pak, stranu, oni koji su se bavili tehničkim detaljima u kuhinji bili su oduševljeni njezinom hrabrošću jer nije baš često da su takve pločice izbor za kuhinju. U Korusu je nabavila otprilike tri kvadratna metra retro pločica.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

- Takve pločice su namijenjene za kupaonicu, ali ja sam odlučila postaviti ih u kuhinju - otkriva nam Rajna.

Pločice imaju puno detalja na sebi, ali su u neutralnim i pastelnim bojama pa bez obzira na to što su postavljene na središnju i najveću zidnu površinu u kuhinji, ipak nisu svojom pojavnošću okupirale cijeli prostor.

- Sigurno je to da takav dizajn pločica svakako zahtijeva drugačiji pristup uređenju ostatka kuhinje, treba biti promišljen i odmjeren u biranju ostalih elemenata - priznaje Rajna, ali i posebno napominje da ona voli izazove u tom smislu.

image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX
image
Neja Markičević/CROPIX

Rajna je htjela da cijela kuhinja prati pločice i bude u retro stilu pa je aparate za kuhinju nabavila u Smegu jer su se njihovi uređaji najbolje uklapali u željeni stil, počevši od upadljivog hladnjaka retro stila pa do ugradbenog štednjaka koji čak i zvoni u retro stilu.

Cijela kuhinja se proteže u L obliku s podnim elementima malo većih dimenzija od uobičajenih.

- I ja i suprug smo dosta visoki pa su nam i elementi malo viši od standarda, ali na kraju je to ispalo i vizualno jako efektno. Natur hrastova ploča na elementima, koja u jednom dijelu čini i šank, zbog svoje širine i položaja jedan je od najbolje iskorištenih dijelova u kuhinji. Moja djeca najviše vole tu jesti, a i meni je najzgodnije, tako da je to dio koji mi je od jako velike koristi - objašnjava nam Rajna i otkriva kako planira urediti još neke male detalje, možda prebojati radijator i pločice na podu da se bolje uklope u cjelokupnu prostoriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2021 22:11