Restoran Babaloo

Zagrebački Zoološki vrt dobio novi šareni restoran s kutkom za djecu!

NAZIV MJESTA: Babaloo
ADRESA: Zoološki vrt, Maksimirski perivoj bb, Zagreb
RADNO VRIJEME: zimi od 9 do 16, ljeti od 9 do 20
PRIMJER CIJENA: doručak specijal 25 kn, kava s mlijekom 8,50 kn, čokoladna torta 10 kn

U preuređenom Zoološkom vrtu otvoren je i novi restoran Babaloo za sve posjetitelje koji se žele odmoriti i okrijepiti tijekom obilaska preslatkih životinja. Restoran nudi razna jela i pića, a svojevrsni je nastavak na cijelu priču Zoološkog vrta.

- Priča Zoološkog vrta se svakako nastavlja i u našem restoranu. Naš je koncept 'mladunci gledaju' i zasniva na tome da naši mališani i njihovi roditelji/pratioci imaju dojam kako ih životinjska mladunčad promatra dok su u našem restoranu, ustvari moglo bi se reći da je u našem restoranu situacija obrnuto proporcionalna ostatku Zoološkog vrta jer tamo ljudi promatraju životinje kako se hrane i igraju.

Isto tako u restoranu imamo i dva photoboota, jedan sa žirafom i drugi s vodenkonjem, pa se između ostaloga besplatno možete slikati u ustima vodenkonja - govori Nikola Đermanović, voditelj restorana Babaloo, i navodi kako je interijer restorana prilagođen za sve uzraste, ali je posebno istaknuti dječji kutak koji je prilagođen za najmlađe posjetitelje, tako da se roditelji mogu opustiti u dijelu za odrasle dok se djeca igraju, crtaju ili rade neku kreaciju u plastelinu.

Upravo je i na jelovniku naglasak na najmlađe posjetitelje.

- Imamo jelo Babaloočak u kojem za samo 29 kn nudimo širok asortiman Cheeseburgera (Lavburger), Hot dog (Vrući vuk) itd. Isto tako bi volio istaknuti da u Babaloočku nudimo i Corn dog tj.

Dingo dog koji se vrlo vjerojatno može probati samo u našem restoranu. Sam meni pakiran je u atraktivnu kutiju te pored glavnih sendviča mališani mogu birati između prženih krumpirića ili kuhanog povrća te isto tako i između voćnog soka ili bočice vode. Uz sve navedeno mališani u meniju dobiju atraktivne životinjske maske/krinke - dodaje Đermanović i navodi kako u ponudi imaju i dječje koktele, ali i specijalizirane doručke, kao i a la card jela poput Buffalo pilećih krilca koje glavni kuhar James E. Lockwood iz Teksasa priprema prema pravoj američkoj recepturi.

Kuhar Lockwood je napravio i američki voćni kolač te čokoladnu tortu s tartufima, a u restoranu postoji i Jamesov kutak gdje se mogu probati birana jela koje je pripremio glavni kuhar.

Foto: Violeta Šunić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:13