nestvarno

Zapanjujuća zgrada sa staklenom instalacijom: Horizont pretvoren u nadrealno iskustvo

 SUMMIT One Vanderbilt
Prostor također uključuje staklene kutije u izbočinama koje ljudima omogućuju da iskuse zrak s visine koja prkosi gravitaciji

Nedavno otvorena zgrada SUMMIT One Vanderbilt pruža Njujorčanima i turistima jedno posebno iskustvo dosada rijetko viđeno. Prostor se rasprostire na više razina koje pružaju fantastičan pogled i susret s impresivnim digitalnim instalacijama – a još je sve dodatno zadivljujuće zahvaljujući impresivnim zrcalnim površinama na preko 7000 četvornih metara. Kenzo Digital’s Air trajna je instalacija u prostoru koja uključuje vanjska dizala koja prevoze posjetitelje na najvišu razinu tornja, salon koji je dizajnirao poznati arhitektonski studio Snøhetta i još mnogo toga.

image
SUMMIT One Vanderbilt
image
SUMMIT One Vanderbilt

Ovo iskustvo koje naizgled izaziva vrtoglavicu razlikuje se od bilo kojeg drugog u gradu. "Priča govori o vama kao glavnom junaku, vašem odnosu prema prirodi, vašem odnosu prema New Yorku, i što je još važnije, vašem odnosu prema sebi", kaže Kenzo Digital. “To je vrlo kontemplativno i nadrealno iskustvo, svojevrsno iskustvo prirode koje se prenosi u New York City."

image
SUMMIT One Vanderbilt
image
SUMMIT One Vanderbilt
image
SUMMIT One Vanderbilt

Pažljivim postavljanjem ogledala, horizont se pretvara u nadrealno iskustvo. Rubovi prostora su manje definirani jer se posjetitelji osjećaju kao da lebde iznad New Yorka. Radeći to, dizajneri također preispituju čin promatranja. Posjetitelji ne gledaju samo prema van, već svuda oko sebe u prostor u kojem žive. Drugi turisti također postaju dio iskustva, pretvarajući ulogu posjetitelja iz promatrača u sudionika.

image
SUMMIT One Vanderbilt
image
SUMMIT One Vanderbilt

Prostor također uključuje staklene kutije u izbočinama koje ljudima omogućuju da iskuse zrak s visine koja prkosi gravitaciji. Kutije, koje se izgledaju fizički odvojene od fasade zgrade, pojačavaju ideju levitacije. Ako pogledi ovdje nisu dovoljni, posjetitelji mogu doživjeti najvišu nadmorsku visinu One Vanderbilta i najdramatičniju perspektivu New Yorka s usponom - stakleno dizalo koje ih prevozi uz bok zgrade. Kada stignu na svoje odredište, bit će na najvišem pogledu na središte grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 08:44