Stara farma

Zapanjujući dom četveročlane obitelji

Prostor koji objedinjuje stil, udobnost i cjelovitost materijala i dizajna s neuobičajenom lakoćom

Velika lijepa kuća s prekrasnim zasvođenim stropom i zadivljujućim dva kata visokim dimnjakom samo se neki od detalja koji krase interijer kuće ize koje stoji arhitektonski ured Mark Hutker iz Massachusettsa.

U velikom centralnom dnevnom prostoru prizemlja osmišljenom za druženje nalaze se blagovaonica i dnevni boravak, dok su kuhinja i glavna spavaća soba u drugom krilu prizemlja kuće. Na katu se nalaze spavaće sobe za djecu i kupaonica. Za uređenje interijera obitelj je angažirala dizajnericu Lizu Stiving-Nichols kojoj je jednostavan velik prostor poslužio kao savršena podloga za sofisticiran dekor te danski suvremeni namještaj, kao što je Hans J. Wegner stol ili Jens Risom fotelje te niz kozmopolitskih komada uključujući stolice Vladimir Kagan i svjetiljke Davida Weeksa i Lindsey Adelman. Umjetnost je u interijeru suptilna, ali značajan dio estetike, s nizom slika mrtve prirode, ali i suvremenih i antiknih djela koja su oživila dnevni prostor.









Dizajnerica je odabrala neutralnu paletu boja kako bi stvorila umirujuću atmosferu, a koja se neprimjetno uklopila s nježnim bojama krajolika. Prirodna gruba tekstura drva i izblijedjele pamučne tkanine, također oponašaju prirodu i pridonose jednostavnom opuštenom stilu, dok veliki otvoreni prozori omogućuju obilje dnevnog svjetla i pružaju nevjerojatan pogled iz gotovo svake prostorije u kući. Sve u svemu, to je dom koji objedinjuje stil, udobnost i cjelovitost materijala i dizajna s neuobičajenom lakoćom. Uživajte!








Foto: Eric Roth

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:21