NOVI PROSTORI

Zaposlenici i klijenti obožavaju ured tvrtke ANO u Zagrebu kojega je uredila Brigada

 Alen Bregeš
Ano, hrvatsko društvo brokera u osiguranju i reosiguranju nedavno je u Zagrebu otvorilo nove uredske prostore

Korespondent Aon-a vodećeg svjetskog brokera u osiguranju u je društvo Ano - ano.hr, u potpunosti u hrvatskom vlasništvu i lider na hrvatskom tržištu brokera u osiguranju, tvrtka koju vodi uspješna menadžerica Anđela Šutija. Kako i priliči ženskom lideru, Anđela je iznimno orijentirana na međuljudske odnose i vjeruje da su zadovoljni zaposlenici osnovni preduvjet za uspjeh kompanije, a da je radno okruženje koje uključuje odnose među suradnicima, ali i prostor u kojemu svakodnevno borave, jedan od ključnih preduvjeta za dobar osjećaj na radnom mjestu.

image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš

Čim se tvrtka uselila u bivši prostor banke u Ilici 216, Anđela je počela razmišljati kako ga potpuno prilagoditi novim stanarima te je nakon istraživanja i razmišljanja u pomoć pozvala Brigadu - brigada.

image
Alen Bregeš

„Kod nas vlada prijateljska i opuštena atmosfera koja je dobar protu-balans ozbiljnom poslu kojim se bavimo. Upravo zbog toga što radimo s rizicima i pokušavamo zaštiti klijente od potencijalnih opasnosti za poslovanje – volimo da naše okruženje bude prije svega prijateljsko i da poziva na razmjenu ideja i suradnju.“ kaže Anđela Šutija.

image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš

Takav je, otprilike, bio i brief kojega je dala arhitektima. Dodala je i da joj je, poznajući svoj tim, jako važno za atmosferu koja vlada na poslu da se svi imaju priliku okupljati oko hrane jer se pokazalo da se tako razmjenjuju najbolje ideje i premošćuju najteže prepreke. Također, Ano u svojim vrijednostima zagovara i prakticira najbolju uslugu za sve svoje klijente, kojima pomažu zaštititi poslovanje u sve kompleksnijem svijetu. Kao jedna od najvažnijih vrijednosti društva ističe se i ambicija, stalna želja za pomicanjem granica i promjenom na bolje.

image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš

“Glavni princip u dizajnu prostora bio je dobiti dojam sigurnosti i povjerenja, baš onog što Ano nudi svojim klijentima, na zabavan i autentičan način. Zato smo u prostor dodali amajlije za sreću koje čuvaju od nepovoljnih prilika, stvaraju sigurnost i dodaju prostoru karakter i šarm.“ kaže Ena Tadej iz Brigade te dodaje „Osim toga, razmišljali smo o tomu kako najbolje iskoristiti dotad iznimno neatraktivan podrumski prostor, a sve povratne informacije od Ano tima govore da smo u tome i više nego uspjeli – oni, naime, tamo zaista provode najviše vremena.“

image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš

Na gornjim se katovima nalaze radni prostori koji su, osim prozračnog dizajna i okruženja u kojem je ugodno provesti radni dan obogaćeni i amajlijama – bambusom, zlatnim ribicama, pozitivnim porukama – koje čine svakodnevni rad opuštenijim, ali i sigurnijim.

image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš

Najveći je izazov predstavljao podrumski prostor, prostor u kojemu su u nekadašnjoj banci stajali sefovi u malim odjeljcima bez prozora. Kada su promišljali o tom prostoru arhitekti i su shvatili da to mora biti prostor u kojemu će boraviti svi jednako. Sada je taj prostor potpuno otvoren i sastoji se od zajedničkih prostora za druženje i različitih soba sastanke, ovisno o tomu jesu li na rasporedu ozbiljni pregovori, brainstorming, edukacije ili neobavezno druženje kolega. Zamjenski prozori koje su dodali čine boravak znatno ugodnijim.

image
Alen Bregeš
image
Alen Bregeš

„Zbog sadržaja i detalja ovo je svima nama postao najdraži prostor, prostor u kojem se razmjenjuju ideje, ali se održavaju i povjerljivi sastanci s klijentima“ kažu u Ano. Dodaju da, nažalost, zbog globalne pandemije, nisu uspjeli potencijal prostora iskoristiti do kraja, ali, velikim dijelom i zbog divnog prostora kojega su stanari, vesele se povratku na normalne uvjete rada i najavljuju zakašnjelu proslavu dvadesete godišnjice tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 15:32