BOŽIĆ U UREDU

Zavirili smo u zagrebački studio za dizajn interijera koji zrači blagdanskim duhom

 GORAN KOVAZG
Studio površine 68 četvornih metara nalazi se na Aveniji Dubrava u Zagrebu, a uređen je poput stana

Margareta Matko, dizajnerica interijera koja stoji iza brenda M'Living, i Željko Đurendić, uspješan poduzetnik s bogatim iskustvom u izvođenju građevinskih radova, dugogodišnji su prijatelji koji su ljubav prema dizajnu, lijepim interijerima, arhitekturi i građevini pretočili u zajednički posao. Prije godinu dana, naime, uspješno su pokrenuli studio Durtech group, nudeći kompletnu uslugu, od idejnog do izvedbenog rješenja te opremanja interijera i eksterijera.

image
GORAN KOVAZG

Njihov studio površine 68 četvornih metara nalazi se na Aveniji Dubrava u Zagrebu, a uređen je poput stana, s prostranim dnevnim boravkom, kupaonicom i potpuno funkcionalnom kuhinjom koja je vješto sakrivena ispod stepenica koje vode na galeriju gdje se stvaraju nove ideje i projekti.

image
GORAN KOVAZG

Zavirili smo u zagrebački studio za dizajn interijera Durtech group koji ostavlja dojam prostranog stana, a zrači blagdanskim duhom i pozitivnom energijom

image
GORAN KOVAZG

Funkcionalni minimalizam

- Tijekom projektiranja i renoviranja našeg studija misao vodilja bila nam je stvoriti ugodan prostor koji će nas svakodnevno inspirirati i motivirati i u kojem ćemo se osjećati kao u vlastitom domu, a ujedno klijentima pokazati kako bi mogao izgledati njihov životni prostor bez osjećaja da su došli u kakav stereotipni showroom - kaže Margareta. Budući da imaju isti stil, a to je funkcionalni minimalizam, dogovor o uređenju bio je jednostavan i lagan.

image
GORAN KOVAZG
image
GORAN KOVAZG

Uz prostrani boravak, tu je i funkcionalna kuhinja, vješto skrivena ispod stepenica koje vode na galeriju gdje nastaju nove ideje i projekt

image
GORAN KOVAZG

- Na pod smo odlučili postaviti keramiku velikog formata ispod koje je podno grijanje koje daje dozu komfora, a keramika svakodnevno održavanje čini jednostavnim, dok smo za stepenice odabrali kombinaciju četkanog kamena i bijelog lacobel stakla. Kombinirajući nekoliko segmenata glavne i ambijentalne rasvjete, prostoru smo dali poseban ugođaj s više namjena - dodaje.

image
GORAN KOVAZG
image
GORAN KOVAZG
image
GORAN KOVAZG
image
GORAN KOVAZG

Pladnjevi i patuljci

Sav namještaj rađen je po mjeri kako bi se što bolje iskoristio prostor, a kombinacija je medijapana lakiranog u visoki sjaj, lacobel stakla i bijelog kvarca. U studiju se mogu vidjeti različite zidne tehnike i obloge poput mikrocementa, dekorativnih tehnika, zidnih tapeta i opeke koje su birane s posebnom pažnjom i ukusom kako bi stvorile moderan i profinjen interijer.

image
GORAN KOVAZG
image
GORAN KOVAZG
image
GORAN KOVAZG

Ovih dana cijeli interijer odiše božićnom čarolijom i lijepim blagdanskim dekoracijama, koje su također bijelosivih tonova.

- Odlučili smo da ovogodišnje drvce ima bijele i transparentne kuglice, poput snijega. Umjesto klasičnog adventskog vijenca napravili smo lijepo dekorirane pladnjeve sa svijećama i prigodnim ukrasima, a skandinavski patuljci krase gotovo svaki kutak ureda i svakodnevno nas uveseljavaju. Na staklenu ogradu duž cijele galerije postavili smo girlandu s bijelim mašnama i ukrasima kao na boru te prigodnom božikovinom - kaže.

Dizajnerskom kolektivu ponekad se pridruži i Margaretin pas Max koji se odlično uklapa u zimski ambijent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:48