SKROZ OTKAČENO

Zavirite u "čudne" kuće glumca Roberta Downeya Jr. Marvelove zvijezde Iron Mana

 SHUTTERSTOCK/

S neto vrijednošću od preko 300 milijuna dolara, moglo bi pomisliti da će Robert Downey Jr. - poznatiji kao Iron Man ili Tony Stark ili Sherlock Holmes - imati dugačak popis luksuznih modernih vila u svom portfelju nekretnina. No, kako se ispostavilo, simpatični glumac ima srce za jedinstvene, šarmantne i pomalo čUdne domove koji odražavaju njegovu osobnost.

Downey posjeduje dvije najunikatnije kuće među slavnima; jedna je vjetrenjača, a druga imanje na napuhavanje. Njegov ekscentrični ukus za kuće dodatno dokazuje da nije poput prosječne holivudske zvijezde.

RDJ i njegova supruga, producentica Susan Downey žive u vjetrenjači s kraja 19. stoljeća, izvorno izgrađenoj kao igraonica, a kasnije pretvorena u pravu rezidenciju.

Izgrađeno oko 1885., povijesno imanje poznato je kao Edward DeRose Windmill Cottage, ali nikada nije bilo funkcionalna vjetrenjača, samo je dizajnirano da tako izgleda. Umjesto toga, vjetrenjača s kraja 19. stoljeća služila je kao igraonica prije nego što je pretvorena u pravi stambeni dom. Čarobni dom smješten je u Hamptonsu, nekoliko minuta od East Hamptona, imanje se nalazi na velikom zemljištu od četiri hektara i sastoji se od glavne kuće sa 7 spavaćih soba i kuće za goste s 2 spavaće sobe. Kuća Roberta Downeyja Jr.-a u Hamptonsu također ima garažu za tri automobila sa spremištem za posude, bazen, teniski teren i prekrasne uređene vrtove.

Dok je Downeyjeva kuća s vjetrenjačama zapanjujuća, on ima još jedno imanje u Malibuu koje će vas oduševiti. Dizajnirano od strane arhitekta Nicolò Binija, Binishell dome home, kako se zove, ekološki je bungalov koji se razlikuje od bilo koje druge vile slavnih.

Downey je prvi put kupio imanje od 7 hektara 2009. godine za 13,4 milijuna dolara. Bilo je potrebno ukupno sedam godina da se dovrši projekt, koji služi kao pansion i mjesto utočišta za obitelj.

Sustav Binishell promiče energetski učinkovit način izgradnje objekata, budući da oni koriste 75% manje energije za izgradnju od tradicionalnih zgrada. Prema riječima Downeya, željeli su izgraditi nekonvencionalnu strukturu i željeli su malo otkačenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:41