Stan u samom središtu Beograda koji oduševljava

Zavirite u neodoljiv dom Katarine i Igora

Stan u samom središtu Beograda koji oduševljava
Profil
Info:
dom Katarine i Igora
Lokacija:
ulica Majke Jevrosime, Beograd
Površina:
80 četvornih metara
Projekt:
Autori, autori.rs

Danas vas vodimo u stan u samom središtu Beograda koji nas je potpuno oduševio. Smješten je u zgradi sagrađenoj 60-ih godina prošlog stoljeća, tipičnoj za stambenu beogradsku arhitekturu iz tog razdoblja. Investitori ovog projekta su Katarina i Igor, mladi bračni par koji je želio postojeći prostor potpuno preurediti i prilagoditi svojim potrebama.

Dakle, željeli su suvremen, otvoren i svijetao interijer u kojem će se ugodno osjećati. Stan se prostire na 80 četvornih metara, a iza ovog sjajnog uređenja stoji beogradski studio Autori koji je u skladu sa željama investitora, koji imaju suvremen pogled na organizaciju životnog prostora, kreirao potpuno pregledan, otvoren i svijetao prostor.

No, krenimo redom. Pri uređenju interijera Autori su sve aktivnosti u prostoru fokusirali na jedan središnji dio u kojem se obavljaju sve dnevne aktivnosti – dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu koja je odvojena staklenom pregradom od radne sobe na koju se nadovezuje. Intimnu noćnu zonu stana Autori su jasno odvojili kako bi vlasnici mogli uživati u miru i raskošnom zelenilu u unutrašnjosti bloka zgrade, a sastoji se od spavaće sobe, taoleta i kupaonice. Za pod u stanu odabrali su fino polirani beton, a na stropovima su zadržali autentičnu rebrastu strukturu.

Što se tiče samog uređenja, Autori su dosta namještaja u interijeru sami dizajnirali, na što su posebno ponosni, poput kuhinjskog bloka, polica, rasvjete, klupa i komade u kupaonici. Promišljanje i realizacija ovih “custom made” komada bio je zaista veliki izazov za njih te su također vrlo pomno pristupili odabiru materijala i boja, što se doista vidi. Custom made namještaj kombinirali su s vintage primjercima koji su restaurirani, kao i s modernim dizajnom poput FLOS i Vertigo Bird rasvjete. Pogledajte ovaj sjajan interijer u nastavku i javite nam što mislite.

Foto: Relja Ivanić

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 14:53