Otvoreno i ugodno

Zavirite u ovo divno potkrovlje mladog Tomeka. Oduvijek je želio upravo ovo

 HANNA DłUGOSZ/
Ovo prostrano potkrovlje nalazi se u središtu grada Poznań, u blizini trgovačkog, umjetničkog i poslovnog centra Stary Browar

Tomek, vlasnik, mlad je, aktivan trideset i nešto godina star muškarac koji radi u industriji internetskih usluga. Oduvijek je sanjao o životu u otvorenom i ugodnom prostoru bez strogo definiranih granica. Kao i njegov idol, glavni lik popularne TV serije iz devedesetih “Nash Bridges”.

image
HANNA DłUGOSZ/
image
HANNA DłUGOSZ/

Ovaj tavanski prostor ranije je zauzimala lokalna tvrtka. Srećom nije bio zapušten niti oštećen kao što se zna dogoditi s napuštenim tavanima. Ipak, bilo je potrebno mnogo rada da se dovede u sadašnje stanje. Najteže je bilo restaurirati izvorni drveni pod i izvornu krovnu drvenu konstrukciju. Otkrivanje i čišćenje zidova od opeke također je bio zahtjevan i dugotrajan zadatak.

image
HANNA DłUGOSZ/
image
HANNA DłUGOSZ/

Potkrovlje nije podijeljeno na pojedinačne prostore kako bi se vlasnik i njegovi gosti osjećali opušteno. Jedino je spavaća soba vlasnika bila jasno definirana i odvojena kako bi se stvorio privatni prostor, intimno utočište u kojem se Tomek može odmoriti i ispuniti jedan od svojih snova – „okupati se pod oblacima“. Elipsasta kada i bajkovita lampa doprinose čaroliji ove ugodne spavaće sobe.

image
HANNA DłUGOSZ/
image
HANNA DłUGOSZ/

Neobična značajka ovog stana je polukat do kojeg se dolazi po mjeri izrađenim čeličnim stepenicama. To je mjesto gdje se možete opustiti ili, učiniti potpuno suprotno - vježbati. Dizajneri su objesili mrežastu konstrukciju koja funkcionira kao viseća mreža i stvara prostor za odmor od svega. Mrežu je dizajnirala i proizvela tvrtka specijalizirana za sigurnosnu opremu i može izdržati težinu nekoliko ljudi. Ovaj prostor namijenjen je za čitanje ili slušanje glazbe, no kako vlasnik priznaje, ondje više vremena provodi drijemajući nego čitajući.

image
HANNA DłUGOSZ/
image
HANNA DłUGOSZ/

Činjenica da dizajneri nisu pregradili prostor omogućuje gostima slobodnu interakciju tijekom zabava. Kuhinja po mjeri idealno je mjesto za pripremu grickalica i pića. Vrijedan pažnje je geometrijski uzorak na kuhinjskom podu koji je inspiriran tepihom u dnevnoj sobi.

image
HANNA DłUGOSZ/
image
HANNA DłUGOSZ/

Koncept otvorenog prostora dopušta mnoge mogućnosti. Da se zajedno zabavite, da zajedno plešete ili da vodite intimne grupne razgovore pored kamina zavaljeni na udobnoj sofi, vunenim pufovima ili, ako visina nije problem, na visećoj mreži iznad.

image
HANNA DłUGOSZ/

Vlasnik je ljubitelj glazbe pa je dobar audio sustav bio neophodan. Tvrtka Cube Audio osigurala je prilagođeni kućni audio sustav. Možete uživati u glazbi samo u jednoj prostoriji ili prilagoditi postavke tako da ispune cijeli dom, uključujući kućno kino.

Kućno kino također ima zaslon koji se automatski spušta ispod polukata. Budući da su sve usluge stana u potpunosti - pametne i inteligentne, vlasnik može kontrolirati ne samo audio ili video sustave, već i postavke rasvjete i klime. Sve to sa svog pametnog telefona.

image
HANNA DłUGOSZ/

Osim opuštajuće kupke u glavnoj spavaćoj sobi, postoji i manje suptilna alternativa tuširanja u kupaonici. Betonski su zidovi ovdje u harmoniji sa samostojećim toaletom, ponosom kupaonice. Čar ovom mjestu daje i slavina koja podsjeća na kap vode.

image

Aksonometrijski prikaz

Cuns Studio
image

Presjek 1

Cuns Studio
image

Presjek 2

Cuns Studio
image

Presjek 3

Cuns Studio
image

Tlocrt

Cuns Studio

CUNS STUDIO je tim mladih dizajnera iz Poznańa, Poljska. Duo – Michalina Majcherkiewicz-Chmielowska i Jędrzej Sobkiewicz udružio se odmah nakon što su diplomirali na Akademiji likovnih umjetnosti u Poznańu. Glavni fokus im je na uređenju interijera kuća, stanova, poslovnih i javnih prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:59