U POSJETU

Zavirite u suvremenu kuću u Istri u kojoj je gotovo sve "made in Croatia"

 Studio Kliker
Aida Librenjak je sa suprugom krajem 2020. godine odlučila investirati u kuću za odmor, čiji je interijer zamislila u industrijskom stilu

Krajem 2020. godine, nakon zatvorenog svijeta oko nas uslijed pandemije koronavirusa, suprug i ja smo odlučili investirati u kuću za odmor u Istri. Ideja je bila da ju rentamo tijekom ljetnih mjeseci, a u proljeće i jesen bila bi rezervirana za naš obiteljski odmor, govori nam Aida Librenjak, vlasnica Ville Libreto koja se nalazi u Svetom Lovreču Pazenatičkom, malom šarmantnom mjestu u kontinentalnoj Istri.

Iako je odabir lokacije bio slučajan, pokazao se odličnim budući da je pitoreskni srednjovjekovni gradić na raskrižju puteva, u blizini većih gradova, obale i lokalnih aktivnosti, a istodobno u prekrasnom pejzažu.

image
Studio Kliker

Cijelo imanje prostire se na 990 metara kvadratnih, a sadrži terasu, bazen, vanjsku igraonicu za djecu s dvije ljuljačke i toboganom te stol za stolni tenis. Sama kuća površine je 130 kvadrata

image
Studio Kliker
image
Studio Kliker

- Istra je zaista čudesna, kao da prijeđete u neki drugi svijet nakon prolaska kroz tunel Učka. Ljudi su divni, ljubazni i profesionalni, a svaki put kad smo tamo, otkrivamo nešto novo. Istra je bila moj izbor, ali se i suprug vrlo brzo sa mnom složio - kaže Aida, prepričavajući nam kako su igrom slučaja "upali" u gotov projekt za tri vile koji je upravo bio u fazi pred predavanje dokumentacije za građevinsku dozvolu.

image
Studio Kliker

Na terasi su natkriveni roštilj i blagovaonski stol, zatim vrtni namještaj, ležaljke i sve potrebno za komfor oko bazena dimenzija 10 x 3,1 metra

image
Studio Kliker

- To nam je omogućilo da dodamo neke detalje, kao primjerice solarne ploče, što mi je bilo jako bitno. Inicijalni tlocrt je sam po sebi bio super, a radila ga je firma Projekt Poreč - kaže vlasnica, dodajući kako je gradnja započela u lipnju 2021., godine, a već su lani imali prve goste.

Kuća je površine 130 metara kvadratnih, a sastoji se od dnevnog boravka s kuhinjom i blagovaonicom, tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i izlazima na terase te dodatnom sobom koja je zamišljena za odmor i zabavu sa stolnim nogometom, pikadom i igraćom konzolom. U toj sobi je i trosjed na razvlačenje, tako da je ukupni kapacitet vile osam osoba.

image
Studio Kliker

Tapete Josipe Maras bile su startna pozicija za daljnje uređenje interijera. Vlasnica je silno željela koristiti čim više domaćih brendova pri opremanju

image
Studio Kliker

Iz dnevnog boravka izlazi se na terasu, gdje su natkriveni roštilj i blagovaonski stol, zatim vrtni namještaj, ležaljke i sve potrebno za komfor oko bazena dimenzija 10 x 3,1 metra. Cijelo imanje prostire se na 990 metara kvadratnih, a sadrži i vanjsku igraonicu za djecu s dvije ljuljačke i toboganom te stol za stolni tenis.

- Interijer sam sama uredila, a inspiracija je krenula od ‘InDizajna‘, gdje sam vidjela Studijo tapete Josipe Maras, danas pod nazivom Studijo Wallart, i oduševila se. One su bile startna pozicija iz koje sam sve dalje gradila. Silno sam željela koristiti čim više domaćih brendova pri uređenju - ističe Aida.

image
Studio Kliker
image
Studio Kliker

U kuhinji se ističu compact radna ploča, aparati i žičane police u crnoj boji, dok je sve ostalo u iveralu, u nijansi žućkastog drveta

image
Studio Kliker

Na kuhinju se nadovezala tapeta Masline te blagovaonski stol od slavonskog hrasta s nogom u crnoj bravariji, koji je vlasnica sama dizajnirala

image
Studio Kliker

Dodaje kako Josipine tapete krase svaki prostor, a veći dio elemenata je stigao iz Slavonije. Primjerice, tapecirani namještaj je od Modul Contracta iz Darde, a sobna vrata od Batori stolarije iz Požege. Blagovaonski stol Aida je sama dizajnirala te se sa suprugom uputila u Novu Gradišku do Fi-Ma stolarije i u Brodski Stupnik do tvrtke Medex ne bi li pronašli željene drvene i bravarske elemente.

- Bliska mi je Slavonija, blizu nje sam odrasla - pojašnjava.

Prilikom uređenja težila je, kaže, industrijskom stilu. Tako se u kuhinji ističu compact radna ploča, aparati i žičane police u crnoj boji, dok je sve ostalo u iveralu, u nijansi žućkastog drveta.

image
Studio Kliker

Tri su spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama i izlazima na terase. Svaku krasi tapeta koja je dodatno naglašena LED rasvjetom

image
Studio Kliker
image
Studio Kliker

- Ta se kombinacija odlično nadovezala na tapetu Masline koju obožavam, na blagovaonski stol od slavonskog hrasta s nogom isto u crnoj bravariji i stolce Pasha od Modula. Nekako sam najponosnija na upravo taj dio, sve se jako lijepo uklopilo - kaže, dodajući kako su kuhinja i svi ormari izrađeni po mjeri, za što je zaslužna tvrtka Glad dizajn.

Spavaće sobe opet krase Josipine tapete, gdje ih LED rasvjeta dodatno naglašava, kao i kreveti od Perfecte.

- Taj dio je izuzetno bitan jer kad ste na na odmoru, ipak se želite dobro naspavati i odmoriti - govori vlasnica, ističući kako je kroz cijeli projekt uređenja jako uživala, premda je bio zahtjevan, ali i zabavan.

image
Studio Kliker

Dodatna soba zamišljena je za odmor i zabavu sa stolnim nogometom, pikadom i igraćom konzolom. U njoj je i trosjed na razvlačenje, tako da je ukupni kapacitet vile osam osoba

image
Studio Kliker

Za kraj nas je zanimalo otkud naziv za kuću, budući da su jasne poveznice s prezimenom obitelji.

- S opernim imenom Aida te prezimenom Librenjak, ime Libreto je došlo kao logičan slijed - kaže Aida sa smiješkom, dodajući kako je i po horoskopu Libra, što je možda i nebitan, ali simpatičan detalj za spomenuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:51