Lolina kućna manufaktura

Zimska bajka u Zagrebu

Moderan dom s puno stila uređen za Božić

Gorana Lolić i Goran Vili iz brenda Lolina kućna manufaktura prvi su put otkad u njemu žive blagdanski dekorirali svoj dom. Ovo je zimska bajka na njihov način…

Budući da sam dotepenac u Zagrebu, godinama božićne praznike provodim kod roditelja u Splitu, pa razloga za stvaranjem vlastitog Božića nisam niti imala. No, prije dvije godine moj dečko i ja konačno smo kupili stan, i to nam je bila idealna prilika da krenemo stvarati blagdansku atmosferu unutar naših kvadrata – priča nam Gorana Lolić koja sa svojom jačom polovicom, Goranom Vilijem, stoji iza brenda Lolina kućna manufaktura čija je glavna specijalnost originalni i upečatljiv nakit od epoksi smole.

Stan Gorane i Gorana već smo nekoliko puta predstavljali u svojim izdanjima u sklopu raznih tema. Radi se o prostoru od 88 četvornih metara u centru Zagreba, koji je ovaj talentirani dvojac srušio do temelja i obnovio vlastitim rukama. Rezultat je moderno uređen dom s puno stila pa nismo odoljeli ni ove godine zaputiti se još jednom na njihovu adresu i provjeriti iz prve ruke kako su ga dekorirali za Božić.

– Ovo je prva zima koju provodimo u uređenom stanu, pa je božićno dekoriranje bilo veselje i prilika da unesemo i neke promjene u interijer, što nas uvijek zabavlja. S pripremama smo počeli već u studenome jer nam je prosinac poslovno buran, a moramo priznati da nam je sasvim prihvatljivo imati božićno drvce u stanu čim zahladi – otkriva simpatičan par koji se odlučio za kupnju umjetnog bora koji je u ovo kratko vrijeme već doživio nekoliko transformacija, a veliko je pitanje, šale se vlasnici, hoće li Božić dočekati u ruhu u kakvom je sada.

– Isprobali smo varijantu dekoriranja bora sa starim budilicama obojenim autolakom u bijelu i crvenu boju i s umetnutim starim razglednicama, pa smo izrađivali zastavice s različitim uzorcima, povezali ih na jutenu špagu i omotali bor u njih. Bilo je tu i metalnih srca, kuglica iz Butlersa koje skupljamo već godinama, ali ni s jednom varijantom nismo bili dovoljno zadovoljni. Na kraju, šiške koje su umjetni bor učinile prirodnijim stigle su u paketu s Pelješca od Goranovih roditelja. Izbušili smo ih, stavili kukice na vrhove, provukli špagu i na taj način dobili besplatnu dekoraciju – objašnjavaju.

Golemi plakat šume

No, tu nije stalo njihovo božićno dekoriranje. Velike crno-bijele slike s omiljenim filmovima i glazbenicima, koje inače čine središnji dio dnevnog boravka, Gorana i Goran su skinuli sa zida i umjesto njih izradili plakat šume pod snijegom na koji su još stavili konturno rezani natpis od iverala “Baby, it’s cold outside”. Još pokoji jastuk s božićnim motivima, pravo mini drvce presađeno u limeni lončić i detalji pribavljeni na putovanjima, poput Djeda Mraza-babuške, sitnice su koje su utoplile dnevni boravak i podarile mu pravi božićni ugođaj.

Fetiš – tanjuri

– Na tavanu smo imali noćni ormarić koji nam je poklonio moj otac i ovo je bila idealna prilika da ga iskoristimo. Obojali smo ga u crveno i uklopili u našu božićnu scenografiju. Kartonska skulptura ‘Jelenko’ postavljena je iznad kreveta, a zastavice koje sam radila za bor također su pronašle svoje mjesto u našoj blagdanskoj priči – kaže Gorana Lolić koja priznaje kako je useljenjem u ovaj stan njezin fetiš za školskim priborom proširen na tanjure i zdjelice pa je blagdanski stol osmislila za samo nekoliko minuta.

– Svaki put kad odem u Austriju, točnije u Graz, donesem barem par paketića salveta i pokoji novi kuhinjski detalj, tako da sam materijala za postavljanje stola imala i više nego dovoljno. Trebalo je samo ispeći kolače – zaključuje Gorana.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:52