ŠARENILO U POTKROVLJU

ŽIVOT POD KOSIM KROVOM: Zavirite u mali stan od 30 kvadrata koji ima sve što je potrebno

 

Unatoč relativno maloj kvadraturi od samo 30 kvadrata, činjenici da se nalazi u potkrovlju i da je nepravilnog oblika, adaptacija ovog divnog stana u Parizu ispala je sjajno. Dizajneri su se našli pred velikim izazovom, a uza sve ranije spomenute izazove, morali su stvoriti i dodatno mjesto za spavaću sobu, i to sve koristeći ograničeni budžet. Uređenje ovog divnog prostora potpisuje dizajnerski studio Neva Interior Design, a moramo priznati da nas je rezultat adaptacije apsolutno oduševio!

Nakon adaptacije staromodan stan pretvoren je u prozračan i vedar stambeni prostor u kojem je iskorišten apsolutno svaki centimetar. Zahvaljujući namještaju izrađenom po mjeri, bojama i divnim detaljima iskorišten je potpuni potencijal ovog doma.

Spavaća soba smještena u prostor nekadašnje kuhinje, dok je kuhinja 'preselila' u centralni prostor koji čini dnevni boravak i mali kutak za blagovaonje. S obzirom na to da se radi o stanu u potkrovlju, prirodnog svjetla nimalo ne nedostaje. Upravo ona pridonosi osjećaju prozračnosti i svježine u prostoru, ali i sam stan čini većim nego što on zapravo jest.

Želja vlasnika za što više različitih boja i nijansi u prostoru ostvarena je zahvaljujući divnim akcentima u pastelnim nijansama te tirkiznoj i kadulja zelenoj boji koja se nalazi na cijelom jednom zidu u kuhinjskom dijelu interijera.

Tijekom uređenja ništa nije prepušteno slučaju, svaki je detalj osmišljen od samog početka i sve zajedno izgleda sjajno. Sve se bazira na korištenju prirodnih materijala u prostoru, a posebno se ističu drveni podovi koji pridonose toplini te stvaraju idealne obiteljske atmosfere u stanu.

Posebno je zanimljiva mala, ali pametno dizajnirana kupaonica koja kombinira dvije nijanse - ružičastu i bijelu, a konačni rezultat izgleda predobro. Upravo se ovom dobitnom kombinacijom nastojalo vizualno proširiti ovu prostoriju koja je ujedno i najmanja u čitavom potkrovlju.

Foto: Neva Interior Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:46