Znate li gdje Madonna obavlja šoping za svoj dom?

Bungalow 8

Nedavno smo pitali prijatelja koji je krstario Indijom sa stilom što ga se najviše dojmilo na putovanju. Njegov definitivni odgovor bio je: ‘Bungalow 8’

Riječ je o deset godina starom trgovačkom središtu koje se prostire na tri kata u zgradi sagrađenoj 1857. godine u Colabau u Mumbaiju u Indiji. Dućan je posvećen najboljem indijskom dizajnu, od mode, preko pribora za jelo, do spašenih tvornički lampa i baroknih okvira za slike, plus puno toga između. Veliki fanovi ovog dućana su, među ostalim, Madonna i Sting.

Vlasnica dućana Maithili Ahluwalia imala je samo 24 godine kada se vratila u Mumbaji svježa nakon studija na Swarthmore Collegeu i London School of Economics, a radila je i kao menadžer konzultant u New Yorku. Činjenica da je baš ona otvorila Bungalow 8 ne iznenađuje: njezina baka Chandu Morarji imala je prvi lifestyle dućan u gradu (i dizajnirala za Chanel), a njezina majka je slavna dizajnerica nakita Jamini Ahluwalia (njezini komadi se mogu pronaći na trećem katu B8).

Blagovaonica na prvom katu posvećena je kućanskim detaljima. Posuđe koje tamo možete pronaći kreće se od antiknih i anglo-indijskih servisa za čaj do moderne rustikalne keramike. Maithili Ahluwalia svoj je emporij uredila u romantično-industrijskom stilu s istaknutim betonom i ciglenim zidovima, s time da je zadržala neke izvorne elemente u prostoru, uključujući i dvostruka staklena vrata, mljac! Drugi kat dućana s krevetima i kadama definiran je markantnim betonskim podnim pločicama.

Bungalow 8 poznat je po antikvitetima koji dolaze iz svih krajeva Indije, i to su uvijek kvalitetno restaurirani komadi prije nego što se pojave izloženi u B8, koji stalno mijenja svoj postav. Potkrovlje je posvećeno modi i uključuje lokalne dizajnere, kao i modne marke poput Lanvina. Dramatična visina potkrovlja naglašena je izloženim gredama i staklenim otocima postavljenima u podu. Dizajn je definitivno upisan u njezin DNK, uvjerite se i sami!

Foto: Bungalow 8

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:14