Imate li i vi slična iskustva?

ISTINITA PRIČA TANJE KOŠIĆ IZ VARAŽDINA Zar je toliko teško reći "dobar dan" susjedu?

U nagradnom natječaju Dom i dizajna i portal za nekretnine Prvi Kvadrat tražili smo od vas dragi naši čitatelji da nam pošaljete priču o razlozima zašto želite promijeniti stan, a najbolje tri smo i nagradili Huawei Y6 mobitelima.

Naime, puno je razloga zašto se selimo, a mi vam danas donosimo priču čitateljice Tanje Košić iz Varaždina koja je pobjedila u nagradnom natječaju.

Živim u super kvartu. Tik do šume, oaza zelenila, bez puno prometa i gužvi. Ali sva ta idila prestaje upoznavanjem susjeda. Iz stana lijevo i kat niže stalno dolazi vika i svađa supružnika. Ona voli popiti, skitati po cijele noći i trošiti njegov novac, a ne bi radila, a on je previše ljubomoran pa zna biti nasilan, čak govori da će pozvati novinare s Nove TV da snime incident.

Iz stana lijevo žena svaki dan u vrijeme mojeg ručka izlazi na balkon objesiti veš i gleda kroz prozor na moj stol. Ni jedni ni drugi ne pozdravljaju kada se sretnemo.

Kada sam već kod pozdrava, ima jedna čudna žena. Živi na mojem katu i gleda me kao da sam skrivila nešto. Pogleda me i spusti pogled. Zar je toliko teško reći "dobar dan"?

Od 52 stana koliko imamo u zgradi, s dvije obitelji pričamo i podružimo se, 10-ak pozdravlja, a ostali kao da se nikad nismo vidjeli u životu. Kada smo se doselili, jedan stanar htio je vladati nama i počeo svađu oko parkirališta. Zanimljivo je to što on uopće nema auto, ali glavno da je našao temu za svađu. Svako malo zvonio je i govorio neka maknemo auto, čak sam jednom našla ispod brisača karton na kojem je pisalo: "Ne tu parkirati, režem gume!" Pa jesu li to normalni ljudi?

Trenutno najgori susjed je jedan čovjek iz drugog ulaza. On se vjerojatno inati nekome. Svako malo se napije pa kad dođe kući, malo iza ponoći, probudi me glasnom muzikom u autu, škripom guma i startanjem. Nabije po gasu metar, dva pa glasno zakoči, opet metar dva pa kočenje i tako desetak puta. Nakon toga parkira automobil, muziku pojača još više, izađe iz auta pa pjeva i pleše oko auta.

Tek nakon 15-ak minuta imam mir i mogu ponovno pokušati zaspati. Ne znam što reći za te ljude osim da nemaju ni osnovnu kulturu koju bi trebali imati za život u stanu. Zaista bih htjela promijeniti stan, ali samo zbog susjeda, sve ostalo je super.

Kako jednostavno i brzo koristiti tražilicu za nekretnine Prvi Kvadrat saznajte OVDJE.

Na karti koja je sastavni dio tražilice Prvi Kvadrat pogledajte koliko se nekretnina prodaje u blizini, usporedite im cijene i saznajte sve što možete, a možete puno.

Uštedite si vrijeme, budite efikasni te saznajte sve najbolje savjete na blogu Prvog Kvadrata o uređenju Vašeg doma iz snova OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 02:31