Muke po kamencu

Jednostavan način čišćenja perlilice za rublje

 

Jesensko čišćenje mnogima uključuje temeljito ribanje svakog kutka doma. No, kako čistite perilicu rublja? Čak i taj uređaj, koji sam po sebi služi za čišćenje, s vremena na vrijeme treba temeljito očistiti. Pravilno održavanje perilice rublja učinit će da ona traje dulje. Kao i kod svakog drugog uređaja, tijekom korištenja se nakupljaju masti i kamenac što ju čini više izloženom raznim kvarovima.

Zato smo pronašli jednostavan način za čišćenje perilice za rublje. Potreban vam je samo jedan sastojak i nekoliko minuta da vaša perilica postane mirisna i čista.

Radi se o bijelom, odnosno, alkoholnom octu. On onemogućava razvoj bakterija i učinkovito je sredstvo protiv kamenca.

Stavite jednu šalicu octa tamo gdje inače stavljate omekšivač. Perlicu za rublje namjestite na 95 stupnjeva i odaberite program koji traje najkraće te dodatno ispiranje.

Za to vrijeme možete pomiješati vruću vodu i alkoholni ocat te pošpricati perilicu izvana. Nakon 10 minuta ćete s lakoćom moći skinuti svu prljavštinu. Za mjesta koja je teže dohvatiti možete koristiti staru četkicu za zube i zatim prebrisati s običnom krpom.

Dodatan savjet: Umjesto omekšivača možete povremeno koristiti istu količinu octa u koji ste stavili 10 kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Osim što će omekšati robu, ocat će spriječiti nastajanje kamenca u perilici.

Izvor: iheartnaptime.net

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 18:26