Korisni savjeti

Kako do funkcionalne, udobne, mirne i intimne zone

Jeste li znali kako, osim madraca i jastuka, i posteljina može doprinijeti mirnom i kvalitetnom snu?

Neki nas uvjeravaju da je odraslom čovjeku potrebno pet sati sna, drugi tvrde sedam i pol, a treći pak osam. No, koliko ste puta spavali i po nekoliko sati dulje, ali se zapravo niste naspavali?

Spavaća soba je „kruna“ svakog doma, prostor koji uređujemo s posebnom pažnjom kako bi nakon svakodnevnih izazova zasluženo i kvalitetno odmorili. Najveća pažnja pridaje se pritom odabiru madraca i kvalitetnog jastuka, no često nismo svjesni kako i odabir udobne i kvalitetne posteljine igra značajnu ulogu za naš odmor i raspoloženje!

Ukoliko je izrađena od kvalitetnih materijala istovremeno izdržljivih, ali mekih i nježnih za kožu, spavat ćete mirnije, bez okretanja, buđenja i znojenja. A to je upravo ono što svi želimo kada navečer, izmoreni svakodnevnim radnim zadacima i obvezama, legnemo na počinak. Zato se u izradi posteljine posebno cijeni ona od 100%-tnog pamuka jer koži daje iznimno ugodan osjećaj i dozvoljava joj da diše tokom sna.

Odabirom pravog seta posteljine najjednostavnije i najbrže možemo promijeniti izgled svoje sobe, osvježiti ga i modernizirati – i to bez većih ulaganja. Dovoljno je odlučiti koju boju i stil uređenja želite slijediti i u skladu s time odabrati novu posteljinu.

Prilikom odabira posteljine imajte na umu i kako boje uvelike doprinose našem raspoloženju i mogu nas razveseliti, smiriti, potaknuti ili opustiti. Poznato je kako, primjerice, plava boja – boja vode – ima smirujući učinak, poput onoga kada gledamo u more, jezero ili rijeku. Žuta je boja optimizma, veselja i sunca, puni nas energijom i budi. Crvena je boja strasti, poticajna boja, dok se ljubičasta veže uz stanja dubokog opuštanja.

Ukoliko i sami želite brzo i jednostavno promijeniti izgled svoje sobe te ju „obojiti“ svojom osobnošću, poklonite povjerenje novoj Family web trgovini u kojoj možete pronaći kompletan asortiman za uređenje spavaće sobe u velikoj paleti boja i izrađenih od 100%-tnog pamuka i pamučnog satena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 02:53