SAVJETI ZA UREĐENJE

KAKO NAJBOLJE OPREMITI APARTMAN: Saznajte kako brzo i povoljno pripremiti prazan apartman za goste

Donosimo vam ideje zahvaljujući kojima možete brzo, jednostavno i što jeftinije urediti apartman
 Nolte Küchen GmbH & Co. KG

Opremanje apartmana jedan je od najvažnijih čimbenika koji utječu na izgled, funkcionalnost i uspješno iznajmljivanje. Kvalitetu samog smještaja možete 'podignuti' tako da ga vizualno, decentno i dizajnerski opremite. Tako ćete dobiti zadovoljne goste koji će vam se rado vraćati, a evo kako možete uspjeti u tome.

U nastavku vam donosimo najbolje savjete za opremanje apartmana, bez obzira na to je li riječ o malom ili nešto većem prostoru, odnosno kvadraturi samog smještaja koji iznajmljujete. Upravo će vam ove genijalne ideje pomoći kod uređenja, učiniti vaš apartman jednostavnijim za održavanje i čišćenje, ali i mnogo atraktivnijim vašim budućim gostima.

1. Odaberite udoban namještaj

Namještaj u apartmanu trebao bi biti funkcionalan i udoban, ali jednako tako vizualno privlačan. Ni slučajno nemojte kupovati najjeftinije komade namještaja jer će to vaši gosti itekako primijetiti. Takav namještaj također nema nikakvih većih estetskih kvaliteta, a upravo je dobar izgled apartmana ono što na neki način 'prodaje' vaš smještaj. Zapamtite da cijena ne igra ključnu ulogu, ali je ipak važno uložiti određeni novac u cjelokupno opremanje.

2. Svaku prostoriju opremite na odgovarajući način

Još jedna od važnijih stvari je opremanje apartmana svim potrebnim komadima namještaja. Naime, svaka prostorija trebala bi imati određeni namještaj, a to prvenstveno ovisi o kategorizaciji samog smještajnog objekta. U dnevni boravak tako možete staviti sjedeću garnituru, trosjed na razvlačenje, stolić za kavu, regal, zavjese, klima-uređaj, jastučiće, televizor i slično.

Foto: Soba Martina, krevet 200x180 cm, dva noćna ormarića i ormar 228x213 cm, cijena 2.899,00 kn, Lesnina XXXL

U spavaćoj sobi neizostavni su komadi namještaja krevet, madrac, noćni ormarić, zavjese, dovoljno velik ormar, svjetiljka, kvalitetni jastuci i poplun, dok su u kupaonici najpotrebniji toalet, ormarići, umivaonik i tuš kabina i/ili kada. O samoj opremljenosti apartmana i količini namještaja mnogo ovisi ii kvadratura prostora koji iznajmljujete.

3. Prilagodite stil uređenja podneblju

Prilikom uređenja apartmana važno je voditi računa i o mjestu gdje se apartman nalazi te ga tematski prilagoditi podneblju. Ako imate apartman na moru, uvijek će dobar odabir biti mediteranski ili 'boho chic' stil uređenja interijera. S druge strane, takav stil uređenja nikako neće odgovarati apartmanima koji su smješteni u gorskim krajevima. Za takve je smještaje bolja opcija rustikalni dizajn. Najvažnije je da gosti prilikom boravka u apartmanu što kvalitetnije dožive regiju u kojoj se nalaze, a to ćete najlakše postići upravo stilom uređenja.

4. Nabavite namještaj koji je jednostavno održavati

Osim vizualnog dojma i uklapanja stila uređenja podneblju u kojem se nalazi, jednako je tako važno odabrati namještaj koji je lako čistiti. Zato vodite računa da sve u apartmanu bude jednostavno za održavanje, od dnevnog boravka, kuhinje pa sve do kupaonice. Tako je uvijek bolja opcija imati keramičke pločice u apartmanu nego parket, dok je za zidove najpametnije odabrati odaberite perive boje s kojih se lako skidaju mrlje. Isto tako, bilo bi dobro da kupite namještaj koji je otporan na ogrebotine.

5. Nemojte zaboraviti na dekoracije

Dekoracija u interijeru od iznimne je važnosti, pa je tako neizostavna i kada govorimo o opremanju apartmana. Ovdje možete pokazati svu svoju maštovitost i usredotočiti se na pozitivnu energiju koju želite postići u prostoru. Od dekoracija možete izabrati ogledala, umjetničke slike, knjige, suvenire s putovanja, ukrasne biljke, raznobojne jastučiće, stolić za kavu ili tepih - izbor je isključivo vaš. Osim što će vizualno 'upotpuniti' apartman, dekoracije će stvoriti toplu atmosferu kako bi se vaši gosti osjećali kao kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 01:04