VRHUNSKE ROLETE KOJE ČINE RAZLIKU

Kako najbolje zaštititi prozore od nepovoljnih vremenskih uvjeta? Donosimo vam rješenje

Odabrali ste kvalitetan krovni prozor, ali želite dodatno zaštititi prostor i usput kontrolirati količinu ulazne svjetlosti kako biste si osigurali ugodan boravak u stambenom potkrovlju?

Zahvaljujući mnoštvu različitih izbora, rolete danas možete sasvim jednostavno uklopiti u postojeći dizajn vašeg doma. Prednost roleta je u tome što također predstavljaju zvučnu i toplinsku izolaciju.

Vanjska roleta pruža potpunu zaštitu od vremenskih uvjeta, a njezine prednosti uistinu su višestruke. Naime, ona štiti od zimskih hladnoća noću (štedi toplinsku energiju zimi), štiti od ljetnih vrućina (zaustavlja prodor sunčeva toplinskog zračenja s vanjske, povoljnije strane prije nego što se toplina preko stakla prenese u unutarnji prostor), osigurava potpuno zamračivanje u bilo koje doba dana te tako omogućava čvrst i miran san, izolira buku iz vanjskog prostora te udara kišnih kapi i, dakako, pruža odgovarajuću zaštitu od tuče.

Iako se ugradnja vanjske rolete svakako preporučuje u spavaćim i dječjim sobama, zahvaljujući njezinim dobrim izolacijskim svojstvima bilo bi ju dobro ugraditi i u preostale prostorije stana u potkrovlju.

VELUX roleta izrađena je od lakiranog aluminija sive boje antracita. Sustav je testiran u najekstremnijim uvjetima i pogodan je za ugradnju u bilo kojem klimatskom području. S obzirom na to na kojoj je visini ugrađen krovni prozor, a i koliko često treba podešavati položaj rolete, ponuđena su ukupno tri načina rukovanja, točnije ručno, daljinsko upravljanje s električnim napajanjem te ono sa solarnim napajanjem.

Osnovna roleta na ručno upravljanje jednostavno se i brzo ugrađuje na krovni prozor sa središnjim ovjesom koji je stanarima nadohvat ruke. Moguća su dva položaja rolete, spuštena i podignuta. Spuštanje rolete izvodi se otvaranjem prozorskog krila i rotiranjem za 180 stupnjeva dok se krilo automatski ne spoji s roletom i ne povuče je iz kućišta.

Ponovnim okretanjem krila, roleta će se automatski odrolati i podići, a zvuk ('klik') koji se pritom čuje znak je da se roleta otkačila od krila i 'sakrila' u svoje kućište nad gornjom zonom prozora.

Vanjska roleta prvenstveno pruža zaštitu od zimskih hladnoća noću čime se štedi toplinska energija, zatim zaštitu od vrućina, kiše i tuče, ali i buke, a potpuno zamračivanje stanarima omogućava čvrst i miran san.

Roleta na daljinsko upravljanje s električnim napajanjem pogodna je za krovne prozore koji su izvan dohvata ruke, a ugrađuje se zajedno s elektroinstalacijom u okviru inteligentnog VELUX INTEGRA® sustava. Upravljanje krovnim prozorima, roletama i sjenilima omogućeno je pomoću bežičnog zidnog prekidača, a za potpuni komfor dostupno je i upravljanje putem aplikacije na pametnom telefonu koja je dio VELUX ACTIVE kontrole unutarnje klime.

Za razliku od rolete na ručno upravljanje, zaustavljanje roleta na daljinsko upravljanje moguće je u bilo kojem položaju. Rolete i sjenila s električnim napajanjem mogu se ugraditi i naknadno na postojeće ručno upravljanje VELUX krovne prozore uz dodatak električne opreme.

Roleta na daljinsko upravljanje sa solarnim napajanjem ima sve prednosti upravljana na daljinu, a za njezinu ugradnju nije potrebna elektroinstalacija. Solarna punjiva baterija ima kapacitet do 600 otvaranja, čak i onda kad nema izravne sunčane svjetlosti za napajanje. Zaustavljanje rolete moguće je u bilo kojem položaju, pa sami određujemo koju količinu svjetlosti želimo propustiti u svoj dom i učiniti ga ugodnim.

Višestruke prednosti

Ove rolete sprječavaju gubitak energije, održavaju vašu sobu toplom tijekom niskih temperatura te vam omogućuju da potpuno blokirate svjetlo u bilo koje doba dana. Isto tako, učinkovito smanjuju buku uzrokovanu tvremenskim neprilikama, štite krovne prozore te pružaju dodatnu sigurnost vašem domu.

VELUX rolete izrađene su da traju, a napravljene su od izdržljivog aluminija koji osigurava besprijekoran rad, bez obzira na to kakvi klimatski uvjeti prevadavaju u tom trenutku.

Integrirani dizajn

Rolete se savršeno slažu s VELUX krovnim prozorima što ugradnju čini mnogo jednostavnijom, ali i bržom. VELUX rolete i njihovo elegantno gornje kućište uklopljene su u krov, bez obzira na to kakav se materijal nalazio na postavljenom krovu.

Roleta na ručno upravljanje

Savršena za bilo koje podneblje ili doba godine, VELUX roleta sprječava pretjerano zagrijavanje sobe tijekom ljeta, održava je toplom tijekom zime te vam omogućuje da potpuno blokirate svjetlo u bilo koje doba dana.

U slučaju da odlučite kupiti vanjsku roletu u razdoblju od 15. rujna do 15. listopada, VELUX vam osigurava besplatnu stručnu ugradnju! Za više informacija o vanjskim roletama posjetite VELUX web shop.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 09:38