Sam svoj majstor

Mali dom web dizajnera koji ima sve

 

Web dizajner Alek Lisefski nedavno je završio “maleni projekt” – kućicu na kotačima veličine svega 2,5 x 6 metara. Ovaj nekonvencionalni dom trenutno naseljavaju dizajner, njegova djevojka i njihov pas.

Karakteristike ovog doma na kotačima zaista su impresivne. Kućica ima pasivni solarni sustav, deset prozora i potpuno staklena vrata s puno svjetla. Svi kućanski uređaji su kvalitetni i izrađeni od nehrđajućeg čelika, uključujući peć s dva plamenika na propan, propan grijač tople vode, kompaktnu perilicu i sušilicu rublja, hladnjak sa zamrzivačem.

S obzirom na veličinu kuće i materijale koje je koristio, dom je nevjerojatno učinkovit. Sve što treba jest produžni kabel i crijevo za vodu od glavne kuće na zemljište gdje je parkiran. Jednom kada se parkira na trajno mjesto, dodat će solarne panele, sustav za prikupljanje vode kako bi kuća bila što više samoodrživa.

Strop i zid te potkrovlje na katu zrađeno je od borova, grede su cedara s 7 centimetara debelim slojem izolacijske pjene. Tu su i ručno izrađene presvlake, skladište i police.

– Male kuće su jedan od načina na koji se mogu prevladati aktualna gospodarska kriza i sve viši stambeni i zemljišni troškovi. Nadam se da će ova mala kuća potaknuti i druge da odaberu sličan način života – izjavio je dizajner.

Kako vam se sviđa ova mala štedljiva kuća?

Više informacija potražite na: tiny-project.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:55