Odjeven u blagdansko ruho

Moderan dom peteročlane obitelji

 

U ovom stanu u Danskoj, skandinavski i francuski dizajn čine izvrsnu kombinaciju. Lijepa povijesna arhitektura zgrade podsjeća na Francusku, a skandinavski se duh osjeća u lakonskim čistim linijama i pastelnim bojama. Sam dom izgleda izvrsno, ali tijekom zimskih praznika zaista je poseban!

Francuskom nadahnuta božićna priča

U stan na trećem katu zgrade nedaleko od Copenhagena, domu Mathilde Berg Holkenfeldt Behrendt, njezinog muža, Søren Berga i njihovo trojice djece sve je spremno za božićnu proslavu. Stablo je okićeno s božićnim ukrasima starim nekoliko generacija, pod lijepim zelenim granama, božićni darovi zapakirani.

U ovom klasičnom stanu vlasnici ništa nisu prepustiti slučaju. Par je prilikom uređenja mislio o svojem novom domu kao cjelini, a inspiraciju su pronašli u starim pariškim palačama, posebno projektima francuskog arhitekta Jeana Prouvéa i njegovom jednostavanom i čistom stilu, koji su kombinirali s prirodnim materijalima. Kako ugođaj ne bi bio sterilan, zidove su oslikali prigušenim bojama, a prostorije opremili sa zanimljivim skulpturama i keramikom.

U dnevnoj sobi odlučili su zidove obojiti nježnom zelenom bojom marke Farrow & Ball. Kauč ​​je djelo Robin Daya i krasi dnevni boravak sa stolićem koji je dizajnirao Isamu Noguchi za Vitru, a tu je svoje mjesto pronašao i jednostavni božićni vijenac.

Gotovo 3 metra visoko božićno stablo, postavljeno je tako da se može vidjeti dnevna soba. Blago je poput božićne avanture s ukrasima koje je obitelj skupila tijekom godina, a Mathilda i njezin suprug nastavljaju tradiciju darivanja dva božićna ukrasa svakom djetetu godišnje. Jednostavno i lijepo uređenje, baš kako volimo.

Izvor: bobedre.dk

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:50