Genijalan stan

Moderno uređen obiteljski dom od 62 m2

 

Poznata poljska arhitektonska tvrtka Plasterlina osmislila je ovaj izvrsni projekt uređenja stana koji zauzima 62 četvorna metra prostora i nalazi se u Varšavi.

Prostor su zamislili u svom prepoznatljivom stilu, odnosno u klasičnoj kombinaciji bijele, crne i bež boje u koju posebnu toplinu unose brojni drveni paneli i pregrade raspoređene po stanu, kao i šareni detalji poput umjetnina, jastučića i tkanina.
Prva zona u koju se ulazi u osnovnom i protočnom prostoru izvrsna je kuhinja koja se može sakriti iza bijelih sklopivih vrata, a zapravo je izrađena od donjih elemenata s drvenim frontama i gornjih crnih elemenata koji se stapaju s crnom kuhinjskom pozadinom.
Krajem se nalazi i bijeli kuhinjski otok s impresivnom rasvjetom u obliku željeznog okvira u čiju je plohu ugrađena LED rasvjeta. Kuhinjski otok pretvara se drveni blagovaonski stol, a sam se prostor otvara prema dnevnom boravku.Njime dominira velika siva kutna garnitura uljepšana raznobojnim jastučićima, a pažnju privlači i šareni tepih na podu. Zid na kojem je postavljen televizor zapravo skriva ormariće za odlaganje stvari, a sa svoje druge strane i mali kućni ured.Cijela jedna strana stana rastvorena je prozorima što ga čini svijetlim, prozračnim i stvara dojam većeg prostora. Spavaća soba uređena je u skladu s ostatkom stana, kombinacijom crne i bijele boje s pregršt drvenih elemenata. Posebnu pozornost privlači zid iza kreveta koji je prekriven geometrijskom 3D skulpturom crne boje. Izvrstan projekt!


Izvor: Plasterlina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 00:28