SAVJETI ZA OPREMANJE KUHINJE

NAJBOLJE IDEJE KOJE ĆE VAM UŠTEDJETI VRIJEME, ALI I NOVAC: Evo bez čega ne možete kod uređenja nove kuhinje

Vrijeme je za opremanje nove kuhinje ili (pre)uređenje stare, ali vi jednostavno ne znate odakle biste počeli? Ne brinite, postoje rješenja koja će vam pomoći prilikom uređenja kuhinje u vašem domu
 Gorenje

Svi oduvijek govore da je kuhinja posebna prostorija u stanu ili kući, odnosno 'duša svakog doma', pa stoga niije ni čudno što većina poznatih dizajnera interijera mnogo truda, ali i vremena posvećuje upravo njezinom uređenju, odnosno opremanju.

U kuhinjama su funkcionalnost i kvaliteta materijala koji se koriste na prvom mjestu, ali jednako je tako važno dati pažnju estetskoj dimenziji interijera. I bez obzira na to je li riječ o velikoj ili kuhinji nešto manje kvadrature, jedno je sigurno - način na koji opremimo kuhinju kasnije nam može uštedjeti vrijeme, ali i novac.

Foto: Gorenje

Iako se prilikom uređenja bilo koje prostorije u domu ne treba slijepo voditi trendovima, kuhinja bi ipak trebala uključivati barem neke smjernice povezane sa suvremenim dizajnom. Kao i kod uređenja ostalih prostorija u domu, tako se i kod uređenja kuhinje prvenstveno trebamo voditi životnim navikama, odnosno načinom života općenito.

Kuhinje koje na bilo koji način ne odgovaraju našim potrebama, u budućnosti će se pokazati neisplativima, kako funkcionalno, tako i financijski. Kuhanje i druge kućanske obaveze mogu nam oduzeti mnogo slobodnog vremena i zato je njihovo pojednostavljivanje nužno.

Foto: Gorenje

Dobar dizajn kuhinje upravo zato, između ostaloga, uključuje i funkcionalne ideje koje će vaš životni prostor učiniti ljepšim i organiziranijim. Ovdje prvenstveno mislimo na modernu ugradbenu ploču za kuhanje, kuhinjsku napu, hladnjak, samostojeći štednjak i ugradbenu pećnicu, elemente koji su naprosto neizostavni kada je riječ o opremanju nove ili (pre)uređenju postojeće kuhinje u vašem domu.

Jedno od rješenja za manje 'drame' u kuhinji jesu programi koji koriste takozvanu modernu senzornu tehnologiju kako bi svakog korisnika pretvorili u iskusnog kuhara ili kuharicu. Bez obzira na to je li riječ o mikrovalnoj pećnici koja se automatski prilagođava jačini i trajanju zagrijavanja prema vrsti hrane i njezinoj količini ili pak perilici s naprednom senzornom tehnologijom koja sama prilagođava programe s obzirom na stupanj nečistoće posuđa, važno je da svoju kuhinjom odaberete one kućanske uređaje koji će Vam pomoći da vodite život s manje drame.

Ploče za kuhanje dizajnirane su kao alati za što jednostavniju uporabu koja apsolutno svakome omogućava da kuha kao pravi profesionalac. Indukcijske ploče za kuhanje, HiLight staklokeramičke ploče za kuhanje i plinske ploče za kuhanje, sve one imaju svojstva za kuhanje bez imalo napora te kao takve olakšavaju cijeli proces pripreme hrane u kuhinji.

Foto: Gorenje

Osim bazičnih kuhinjskih uređaja, potrebno je nabaviti još neke dodatne sadržaje koji će vam dobro doći te vam olakšati snalaženje, pripremanje jela, ali i čišćenje površina u kuhinji. To su mali kućanski aparati poput kuhala za vodu i kavu, tostera, sokovnika, kuhinjske vage, sjeckalica, ali i dehidratora za sušenje hrane.

O tome koji ćete kućanski aparat od ovih (ili možda sve njih) odabrati, ovisi o mnogo različitih čimbenika. Između ostaloga, to su kolikom kvadraturom kuhinje raspolažete, imate li mjesta za sve te uređaje i jesu li vam svi uistinu toliko potrebni.

Foto: Gorenje

Minimalistički dizajn, kvalitetni materijali uređaja i elemenata te sve postojeće značajke koje se prilagođavaju korisnikovim potrebama i navikama obilježavaju najnoviju kolekciju Gorenje kuhinjskih proizvoda. Simplicity kolekcija zapravo je utjelovljenje Gorenje Life Simplified slogana koje je bazirano na lakšem upravljanju, samo nekoliko gumbova za pritisak, što manje potrošenog vremena te manje 'drame'.

Kolekcija proizvoda dostupna je u crnoj te čisto bijeloj boji, a uključuje pećnice, ploče za kuhanje, hladnjake, perilice posuđa, mikrovalne pećnice i nape. Svi uređaji pružaju besprijekorno korisničko iskustvo, točnije upravljanje jednim dodirom, unaprijed podešene programe i naprednu, prilagodljivu tehnologiju koja će kuhinjske poslove doista učiniti pravim zadovoljstvom.

Foto: Gorenje

Za više informacija o kvalitetnom i funkcionalnom opremanju kuhinje posjetite službenu stranicu Gorenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:49