LIJEPE I PRAKTIČNE

Najljepše moderne kuhinje, ali i dekoracije kojima ovog ljeta nećete moći odoljeti

Kuhinja je 'srce' svakog doma i zato je vrlo važno posvetiti određeno vrijeme, ali i pažnju njezinom uređenju

Ovaj, po mišljenju mnogih, najvažniji kutak doma najčešće je mjesto koje okuplja obitelj nakon radnog dana. Želite li da vaša kuhinja bude praktična, funkcionalna, lijepa i posebna, za vas smo izdvojili naljepše kuhinje koje će biti u trendu ovog ljeta. Kombinacija bijele i žute boje savršena je za svaki interijer, bez obzira na to je li riječ o kuhinjama manje ili onima nešto veće kvadrature.

Trendovima u uređenju interijera, pa tako i kuhinja, već neko vrijeme dominiraju prepoznatljivi retro i industrijski stilovi. Za sve ljubitelje romantičnog vintage stila nudi se namještaj za sve prostorije doma, a tu se posebno ističe novitet u kuhinjama po mjeri. Jedna od njih je kuhinja Amelia s profiliranim medijapan frontama koje su dostupne u mnogo boja te različitih dekora, a tu je i velik izbor ručki koje se uklapaju u gotovo svaki stil uređenja.

Ako pak više preferirate svijetle boje poput bež ili žute, onda je kuhinja Cvita savršen izbor za vaš dom. Ormarići koji se prilagođavaju i savršeno pristaju gotovo svakom stilu uređenja pravi su odabir za one koji žele modernu kuhinju po mjeri, a ne boje se malo 'razigrati' s bojama.

Industrijski stil je isto tako čest odabir u uređenju interijera pa je ponuda kuhinja ovog ljeta dodatno proširena posebnim efektnim dekorom betona i čelika za kuhinjske fronte, namijenjene upravo ovom stilu uređenja. Uz takve tamne dekore savršeno odgovara blagovaonski namještaj napravljen od kvalitetnog masivnog drva.

Kombinacija sive i bijele odlično pristaje malim kuhinjama, a omiljena je kod onih koji preferiraju minimalistički stil uređenja interijera. Kuhinja poput ove oduševit će vas ako volite da vam je u kuhinji sve uređeno funkcionalno, ali i vizualno atraktivno.

Razigrana kombinacija svijetlo plave i bijele boje savršena je za kuhinje veće kvadrature. Model poput ovoga osvježit će vašu kuhinju te u potpunosti promijeniti njezin izgled. Uz kuhinje, sastavni dio uređenja čini i odabir dekorativnih detalja.

Između ostaloga, važan dio uređenja kuhinje jest i rasvjeta. Nju možete osigurati zanimljivim rasvjetnim tijelima neobičnog dizajna koji, osim one funkcionalne, imaju i dekorativnu ulogu. Rasvjeta koju danas imate u ponudi zanimljivija je nego ikad, a ukrašena je različitim materijalima poput stakla, metala, drva, plastike, tkanine ili kristala.

Rasvjeta u interijeru također znatno ovisi o atmosferi i dojmu koji želite postići uređenjem. Potrebno je voditi računa o namjeni, poziciji i fukciji rasvjete u kuhinji, bez obzira na to radi li se o manjoj ili većoj kvadraturi prostora. Osim odgovarajuće rasvjete, vaš kuhinjski prostor vizualno će 'obogatiti' i dekoracije poput vaze za cvijeće, držača za svijeće, ukrasnih zdjela i sličnih stvarčica za dom.

Ako ne znate koju dekoraciju odabrati, zašto se ne biste odlučili za COCO maison kolekciju? Ovo je novost na hrvatskom tržištu, a COCO maison vrhunski je dekorativni asortiman, dizajniran od strane tima nizozemskih dizajnera.

Kolekcija COCO maison obuhvaća nekoliko segmenata za uređenje, točnije lijepe dekoracije za dom, zidne dekoracije, ukrasne jastučiće, rasvjetu, tepihe i mali komadni namještaj. Prati najnovije trendove dizajna interijera te nudi bogatu lepezu atraktivnih i modernih dekorativnih predmeta.

Kolekcije se mijenjaju dva puta godišnje (proljeće/ljeto i jesen/zima), a bojama i teksturama asortiman je podijeljen u nekoliko tema nudeći za svakoga ponešto - od prirodnih, zemljanih tonova, preko skandinavskog dizajna i luksuznih dekoracija, sve do boemskog stila.

Za sve ostale informacije o kuhinjskom namještaju i dekoracijama posjetite poslovnice Prima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:40