SJEĆATE LI SE?

Najljepši božićni ukrasi koji se prenose generacijama

Predivna starinska božićna drvca, kućice i ostale figurice predivan su dodatak blagdanskom ugođaju. Ako ih ne koristite svake godine, pravo je vrijeme za osvježenje blagdanskog dekora.
Foto: Pinterest

Keramički i stakleni elementi dugo su godina bili glavni materijali od kojih su bili napravljeni blagdanski ukrasi. Sigurni smo da mnoge od njih još uvijek dobro čuvate i da vas čine nostalgičnima svakog Badnjaka kada njima iznova ukrašavate svoje drvce. Starinski elementi za ukrašavanje zapravo nikada nisu niti izašli iz mode, možemo ih čak nazvati vječnim božićnim klasikom. U posljednje vrijeme brojne poznate online trgovine kopiraju stil starinskih ukrasa i stavljaju ih u veće cjenovne rangove.

U nastavku vam donosimo nekoliko elemenata koje vjerojatno i sami imate kod kuće.

A Ceramic Christmas Tree in front of a real one blurred by depth of field.
Getty Images/iStockphoto

Keramički borići

Keramički borići ovog Božića ponovno postaju hit. Strani portali već na veliko pišu o njima, a razne online trgovine ih imaju u svojim ponudama.

Foto: Pinterest

Stakleni ukrasi

Predivni stakleni ukrasi danas se mogu naći u bezbroj oblika i veličina. Prije su to bile uglavnom klasične kuglice ili kuglice s udubinama.

Foto: ebay

Vesele keramičke kućice

Keramičke kućice za svijeću predivan su dodatak blagdanskim dekoracijama. Do prije nekog vremena su se čak smatrale "nepotrebnim kičem", međutim, svake godine sve više volimo vintage, pa su se tako među naše dekoracije vratile i simpatične kućice.

Three wise kings visiting Mother Mary and baby Jesus. Christmas decorations. Ceramic figurines. Interior design ideas.
Getty Images/iStockphoto

Jaslice

Neizostavne jaslice od keramičkih figurica najčešće svi imaju u svojim domovima. U nekim dijelovima Hrvatske se već generacijama prenose i koriste, uz predivne instalacije jaslica od mahovine, slame i drva.

Background - Top view of Christmas decorations.
Getty Images/iStockphoto

Ostale figurice

Mnogo je keramičkih figurica koje su tijekom godina pronalazile mjesto među blagdanskim dekoracijama posvuda po domu. Uz njih nas sigurno vežu i mnoge lijepe uspomene, stoga, ako ih slučajno čuvate negdje u kutiji i nikao ne koristite, možda je vrijeme da neke moderne kuglice zamijenite predivnim starinskim ukrasima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:52