IMPRESIVNI BLAGOVAONSKI STOLOVI

Najljepši stolovi za blagovaonice koji pristaju vašem stilu uređenja

Bez obzira na to je li riječ o zasebnom prostoru u interijeru ili funkcionalnom dijelu neke od ostalih prostorija, blagovaonica je dio doma u kojem se najčešće okupljamo sa svojom obitelji i prijateljima

Izgled prostora za blagovanje itekako je važan i dekor ovog prostora trebao bi biti izrazito lijep, a samom uređenju blagovaonice trebali biste pristupiti s mnogo truda. Naime, blagovaonica mora biti funkcionalna i maksimalno iskorištena, a također je važno da se potudite kako biste joj prilikom uređenja dali odgovarajući šarm koji zaslužuje.

Dobrim dizajnerskim rješenjima vaš stol u blagovaonici može plijeniti poglede, kako vaših ukućana, tako i vaših gostiju. Stol za blagovanje oduvijek je 'žarište' same blagovaonice, a stol za blagovanje jedan je od onih komada namještaja koji svaki prostor može iz dosadnog preobraziti u dramatičan i jedinstven.

Masiva

Stolovi koji se izrađuju iz više vrsta masivnog drva (bukva, hrast, jasen, trešnja i orah) još su uvijek jedan od najomiljenijih i najpopularnijih izbora za blagovaonice. Zahvaljujući svom klasičnom i atraktivnom izgledu, savršeno se uklapaju u gotovo sve interijere i stilove uređenja – od rustikalnog, boemskog, skandinavskog pa sve do onog minimalističkog. Modernog su dizajna, namijenjeni za blagovaonice koje zahtijevaju funkcionalnost i praktičnost. Međutim, s obzirom na to da je riječ o 'teškom', odnosno masivnom drvu kao materijalu, takvi su stolovi nešto teži za čišćenje i održavanje.

Dekori (imitacije metala, kamena, betona i mramora)

Metal, kamen, beton i mramor zanimljivi su materijali koji će svakom interijeru dati dašak luksuza te glamura. Ovakvi stolovi najbolje pristaju minimalističkim i skandinavskim stilovima, iako se zahvaljujući svojoj prilagodljivosti, mogu uklopiti u gotovo svaki drugi interijer. Osim toga, ove površine jednostavne su za održavanje i čišćenje, pa su čest odabir mnogih obitelji kad je riječ o stolu za blagovaonicu.

Dekor (imitacija) drva

Ako volite drvo, ali se pomalo brinete oko održavanja i čišćenja takvog stola u blagovaonici, onda je njegova imitacija savršeno rješenje za vas. Naime, ova vrsta materijala nije pravo drvo, jednostavnija je za održavanje i čišćenje te je kao takva idealna za obitelji s malom djecom ili kućnim ljubimcima.

Staklo

Staklo je jedan od najmodernijih materijala s kojim jednostavno ne možete pogriješiti. Ovakvi stolovi sa staklenom površinom u svakom interijeru izgledaju fantastično i spektakularno. U ovom slučaju riječ je o jednostavnom prozirnom staklu u kombinaciji s nogama od drva, metala, kamena ili betona – izbor je vaš.

Svaki do njih izgleda odvažno, a lako se čiste što je još jedna od pozitivnih strana. Stolovi izrađeni od stakla omogućavaju da svjetlost nesmetano prolazi sa svih strana, pa se tako i sam prostor doima vizualno većim nego što zapravo jest. Ovo je savršen izbor za blagovaonice uređene u modernom i minimalističkom stilu.

Bijeli stolovi

Osvježavajući bijeli namještaj uvijek je dobitna kombinacija bez obzira na to o kojem se interijeru ili stilu uređenja u prostoru radi. Ovi predivni bijeli stolovi u mladenačkom stilu savršeno će se uklopiti u vašu modernu blagovaonicu, a zahvaljujući svijetloj podlozi mogu se uspješno iskombinirati s pastelnim ili tamnosmeđim stolcima.

I dalje ne znate kakav stol izabrati za vlastiti dom? Riješite kviz i saznajte koji blagovaonski stol najbolje odgovara vama i vašem domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:05