ZANIMLJIVA STATISTIKA

Kupci nekretnina u 2023. godini iskazali dvostruko veću vjerojatnost da će nabaviti psa nego imati dijete

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK
Čak 67 posto kućanstava ima psa, a njih 42 posto pronašlo je ljubav otkako je kupilo nekretninu

Zillow, jedan od najposjećenijih oglasnika za nekretnine u Sjedinjenim Američkim Državama nedavno je objavio zanimljiv presjek 2023. godine na tamošnjem tržišta nekretnina. Naime, posredovanjem u kupnji, prodaji, najmu ili savjetovanju o nekretninama, vodili su neuobičajenu, ali interesantnu statistiku o klijentima - kupcima, a podatke su nedavno podijelili na svojim društvenim mrežama.

Tako ispada da čak 67 posto kućanstava, među njihovim klijentima koji su lani kupili nekretninu, ima psa, dok 40 posto njih ima dijete. Nadalje, 42 posto kupaca pronašlo je ljubav otkako su se preselili u svoj novi dom, a 45 posto kupaca imalo je na svojim proslavama useljenja i agenta za nekretnina kao gosta.

Podaci su pokazali kako se 82 posto ambicioznih kupaca žrtvovalo barem jednom kako bi uštedjeli za dom, dok je 48 posto kupaca reklo da je barem jedan životni događaj utjecao na njihovu odluku o kupnji nekretnine. Zanimljivo, kupci koji su lani kupili svoj novi dom iskazali su dvostruko veću vjerojatnost da će nabaviti psa (32 posto) nego imate dijete (14 posto).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:51