Otvorenje 2024.godine

Na Cresu će se graditi jedinstveni hotel koji spaja luksuz i lokalnu priču

 Autograph Collection Marriott

Prestižni hotelski lanac, Marriott International, objavio je da je potpisao ugovor s hrvatskom tvrtkom Valdarke koja na otoku Cresu investira u hotel koji će poslovati u sklopu brenda Autograph Collection by Marriott. Time će Hrvatska službeno dobiti prvi hotel iz globalno poznatog brenda na nekom od otoka na Jadranu.

Brend Autograph Collection Hotels u portfelju ima 280 hotela u 50 zemalja svijeta na najatraktivnijim lokacijama. Inače, brend Autograph Collection spada u takozvanu "premium distinctive" skupinu Marriottovih hotela, što je po razini luksuza u sredini (između luxury i select hotela), a po sadržajima i stilu radi se o jedinstvenim hotelima koji ističu lokalnu kulturu i priču.

image
Autograph Collection Marriott
image
Autograph Collection Marriott
image
Autograph Collection Marriott

Novi hotel na otoku Cresu svoja vrata otvorit će u drugom tromjesečju 2024. godine te će u srcu ljetne sezone pružiti bogata i iskustva koja će ostaviti trajan dojam na goste. Ovaj resort smješten na slikovitoj obali pitoresknog Cresa, a imat će 49 soba, dva vanjska bazena, plažno područje s barom, iznimne gastro lokacije te wellnes centar.

Hotel je eksterijerom osmišljen kao spoj modernog i decentnog dizajna dok je interijer inspiriran opuštenim ambijentom starih kamenih sela i šarenih kuća na creskoj rivi koje su kroz stoljeća zadržala utjecaj venecijanske arhitekture. Energetski učinkovit dizajn, značajna upotreba kamena, drva i drugih prirodnih materijala u hotelu će stvoriti prirodan ambijent, umirujuću atmosferu te autentičan štih koji će prenositi lokalnu poruku Cresa, jednog od najljepših hrvatskih otoka.

image
Autograph Collection Marriott
image
Autograph Collection Marriott
image
Autograph Collection Marriott

Otok Cres očaravajuća je destinacija, idealna za ljubitelje prirode i avanturiste. Nalazi se južno od Rijeke i istočno od Pule, a po veličini je najveći otok u Hrvatskoj s čak 268 kilometara dugačkom obalom. Njegove netaknute plaže, kristalno čisto i tirkizno more te bujna priroda pružaju mirno okruženje za opuštanje i istraživanje. Otok ima i bogatu povijest koja seže još u antička vremena, a čudesna baština očuvana je i do danas. Kamene kuće, uske uličice, šarene vizure, raznolika flora i fauna te lokalna gastronomija i vinarstvo čine Cres tipičnom mediteranskom destinacijom. Cres je zbog svoje blizine otoku Krku, poluotoku Istri i gradu Rijeci izvrsno prometno povezan. Do novog Autograph Collection by Marriott hotela stizat će se trajektnim linijama iz Istre ili s Krka koji je mostom povezan s obalom. Vožnja trajektom s Krka traje samo 25 minuta. Također, za Cres se može kazati i da je avio destinacija budući da je otok od aerodroma u Rijeci udaljen svega 63 kilometra, a od onoga u Puli tek 90 kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2024 09:52