IMA SE, MOŽE SE

Ovo je 10 najskupljih i najraskošnijih kuća koje su u 2023. kupile svjetske zvijezde!

 MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
Vilu na broju jedan dizajnirao je slavni arhitekt i dobitnik Pritzkerove nagrade, a od cifre ćete ostati bez riječi - jer dom poznate pjevačice i njezinog supruga najskuplja je nekretnina u Californiji

Poznato je da svjetske zvijezde, bilo da je riječ o holivudskim glumcima ili poznatim pjevačima, vole ulagati novac u nekretnine. Ova godina nije bila izuzetak i zato vam donosimo top listu 10 najskupljih i najluksuznijih domova koje su zvijezde kupile u 2023.

image
MLS/PLANET/PROFIMEDIA/MLS/PLANET/PROFIMEDIA

10. HUNTER SCHAFER

Glumica iz popularnog serijala "Euphoria" kupila je ovu kuću iz 1950. u četvrti Brentwood u Los Angelesu za 3,9 milijuna dolara. Velika je 200 četvornih metara, ima tri spavaće sobe i isti broj kupaonica. Za holivudske prilike dosta je skromna - nema čak ni bazen - ali se nalazi na mjestu koje nudi potpunu privatnost, što je tamo velika prednost.

image
MARC ANGELES/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA/MARC ANGELES/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

9. NINA DOBREV I SHAUN WHITE

Glumica Nina Dobrev i njezin dečko, snowboarder Shaun White, zajedno su kupili kuću u Hollywoodu za 4,3 milijuna dolara te tako podigli svoju ljubav na višu razinu. Vila se nalazi u planinama iznad Los Angelesa i nudi pogled koji oduzima dah. Ima četiri spavaće sobe i pet kupaonica te prozore od poda do stropa, prekrasnu terasu, bazen i igralište za boćanje.

image
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

8. BRAD PITT

Glumac Brad Pitt kupio je za 5,5 milijuna dolara modernu staklenu kuću iz polovice 20. stoljeća od Aileen Getty, unuke nekad slavnog naftnog tajkuna J. Paula Gettyja. Kuća je velika 200 četvornih metara, sva je u staklenim stijenama i ima tri spavaće sobe te dvije kupaonice.

image
NO Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/NO Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

7. OLIVIA WILDE

Glumica Olivia Wilde potrošila je 5,9 milijuna dolara na imanje sa četiri spavaće sobe i šest kupaonica na vrhu brda u Studio Cityju u sklopu kojeg je bazen, jacuzziji i povrtnjak. Olivia je također nedavno prodala svoju staru kuću u Silver Lakeu koju je dijelila sa svojim bivšim suprugom Jasonom Sudeikisom za 4,2 milijuna dolara.

image
MLS/PLANET/PROFIMEDIA/MLS/PLANET/PROFIMEDIA

6. KALEY CUOCO

Glumica Kaley Cuoco kupila je ovu kuću u Westlake Villageu u Los Angelesu za 6,4 milijuna dolara. Vila od 650 četvornih metara ima pet spavaćih soba i šest kupaonica. Tu je i bar, klimatizirani vinski podrum, kino/igraonicua, natkrivena terasa i pripadajuća garaža za četiri automobila.

image
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

5. RITA ORA I TAIKA WAITITI

Pjevačica Rita Ora i njezin suprug, redatelj Taika Waititi, potrošili su više od šest milijuna dolara na ovu raskošnu kuću na plaži u njegovoj domovini, Novom Zelandu. Prostrana vila s bazenom ima četiri spavaće sobe i vlastiti pristup plaži, što je čini daleko najskupljom nekretninom u okolici.

image
COLDWELL BANKER/PLANET/PROFIMEDIA/COLDWELL BANKER/PLANET/PROFIMEDIA

4. JEFF BRIDGES

Glumac Jeff Bridges nedavno je kupio ovu kuću u Hope Ranchu u Kaliforniji za 8,2 milijuna dolara. Uz 450 četvorna kvadrata stambenog prostora, tu su četiri spavaće sobe i pet kupaonica. Imanje uključuje uključuju 1,2 hektara zemlje na kojem je smještena dodatna kućica za goste s dvije spavaće sobe, garaža za dva automobila, bazen, sunčalište, sauna i vinski podrum.

image
BACKGRID/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/BACKGRID/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

3. GISELE BUNDCHEN

Brazilska manekenka Gisele Bündchen kupila je novi ranč s nogometnim i teniskim terenom, bazenom te jahalištem u ruralnom dijelu okruga Broward. Za njega je izdvojila 9,1 milijun dolara, a imanje se prostire na 7,5 hektara. Plan joj je u budućnosti na ranču stvoriti uvjete koji su u potpunosti prilagođeni životinjama.

image
MLS/PLANET/PROFIMEDIA/MLS/PLANET/PROFIMEDIA

2. JENNIFER LOPEZ I BEN AFFLECK

Glumac Ben Affleck i pjevačica te glumica Jennifer Lopez kupili su ovu vilu na prestižnoj lokaciji Pacific Palisades u Los Angelesu za 64 milijuna dolara. Vila ima 15.000 četvornih metara stambenog prostora, osam spavaćih soba i 11 kupaonica. Na imanju je teretana od 750 četvornih metara, igraonica, bazen te odvojena kuću za goste.

image
WHY ARCHITECTS/FLORIAN HOLZHERR/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA/WHY ARCHITECTS/FLORIAN HOLZHERR/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

1. BEYONCE I JAY-Z

Nova vila pjevačice Beyoncé i njezinog supruga, repera i producenta Jay-Z-a u Malibuu vrijedi čak 200 milijuna dolara, što je čini najskupljom nekretninom u Californiji. Betonska mega-vila ima gotovo 2800 četvornih metara, a dizajnirao ju je slavni japanski arhitekt Tadao Ando u suradnji s WHY Architects iz Los Angelesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 13:07