poput grada

Ovo je zgrada u Kini u kojoj živi čak 20.000 ljudi: Cijene stanova će vas sigurno iznenaditi

 TikTok/Printscreen/herbs2help

Danas vas vodimo u Kinu, jednu od najmnogoljudnijih zemalja svijeta (uz Indiju). Vodimo vas u stambeni kompleks Regent International. Riječ je o zaista ogromnoj zgradi u poslovnoj četvrti Hangzhoua u kojoj trenutno živi čak 20.000 ljudi! Zgrada koja je visoka 206 metara i ima 39 katova i koja je jedna od najviših zgrada u Kini prvo je trebala biti luksuzni hotel sa šest zvjezdica, a sada je i prava senzacija na TikToku. Pratitelji komentiraju kako im zgrada djeluje kao grad, a ne kao nekretnina. Nije to daleko od istine. Naime, u sklopu zgrade, osim stanova, mogu se pronaći brojni sadržaji poput restorana, trgovina, ljekarne, kafića, bazena...Inače, iako u zgradi trenutno živi 20.000 ljudi, ona ih može primiti 30.000.

Zgradu je dizajnirala Alicia Lu, koja je dizajnirala i hotel Singapore Sands sa sedam zvjezdica. Alicia kaže da je ovo ‘kompleks otmjenih apartmana jako popularan među diplomatima i mladim menadžerima, ali i studentima‘.

Inače, cijene najma stanova variraju, a navodno se kreću od 195 eura mjesečno za stan bez prozora, dok veći stanovi s terasom stoje oko 520 eura. Pričamo, naravno o najmu.

Pogledajte zgradu o kojoj pričamo u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:56